Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stroke

Marketing

Kako je Franjo postao ratni zločinac

Branimir je bio vidno uznemiren jučer u popodnevnim satima. Sjedio je sam u svojoj sobi obučen u najljepšu hrvatsku vojnu odoru sa bezbroj šarenih ukrasa koji nešto znače i razmišljao.
- O, Bože…zar i meni da sude zbog pišljivog uklanjanja par desetaka srpskih civila?! – promumljao je tiho dok mu je brada podrhtavala
U tom najiskrenijem trenutku kojeg jedan tako plahi plemeniti čovjek dijeli sa samim Bogom dogodilo se nešto o čemu će još generacije brujati, a biti će zabilježeno u svih 27 verzija udžbenika za Povijest, kao i u mnogim izdanjima glasa Koncila; iznad Glavaševog lijevog ramena ukazao se uzoriti kardinal Franjo Kuharić i rekao mu blaženim tonom :
- Branimire, budi jak u ovim teškim trenucima kada se državni luciferski vrh želi napiti tvoje krvi. Ja ću ti pomoći da postaneš nedodirljiv jednako kao što je sam Ivić Pašalić onomad bio.
- Zbilja ćete to učiniti za mene oče Franjo? – jecao je Branimir u suzama
Kardinalovo lice prekrio je blaženi osmijeh, te je nježno rukom prešao preko Glavaševog uplakanog lica. Branimir je isti čas zaspao, a Franjo isčeznuo.
Kada se probudio nije znao je li sve to bio san ili se zbilja dogodilo. Jedno je bilo sigurno; dobio je ZNAK odozgo.
Sutradan je pred povampirenom novinarskom svitom smireno izjavio :
- Srpskim civilima sam ljepio trake oko usta i ubijao ih jednako kao što je to radio i uzoriti kardinal Franjo Kuharić.

Image Hosted by ImageShack.us

Samo, nije mi jasno zašto se crkva još uvijek nije očitovala.




Post je objavljen 23.10.2006. u 00:49 sati.