Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 28. dio

TIPIČNI SLUČAJEVI

Tužan slučaj u kojem nije bilo moguće djelovati , izravno govori o troje male djece i majci alkoholičarki .
Radi njih je iznajmila neki jeftin stan . Iako se ispočetka nije mogla rastati od njih ., sramno ih je zanemarivala i poklanjala im vrlo malo pažnje . Najstarije djete imalo je deset godina . Atmosfera kojom su djeca bila okružena , astralno, mentalno i eterički bila je izuzetno loša .

Pokušavao sam uporno djelovati na njenu narav ali ona je za neko vrjeme bila nedostupna bilo kakvom
višem utjecaju . Mogao sam jedino ostaviti jednog od svojih mlađih pomoćnika uz djecu da ih čuva od
grubih misaonih formi i živih bića koja su u skupinama obitavala oko toliko srozane žene . Također sam
ukazao neofitu da oko djece postavi snažan štit postavljajući umjetne elementale koji će im osigurati
zaštitu tijekom nekog vremena .

Poteškoća je u tome što prirodni duhovi ne žele raditi pod takvim teškim okolnostima . Iako ih se određenim magijskim ceremonijama može prisiliti na djelovanje , taj plan nisu usvojili oni koji rade za "Veliku bijelu ložu "

Mi prihvaćamo samo voljne suradnike . Ne možemo očekivati da bića na razini razvitka na kakvoj su prirodni duhovi budu uključena u takve slučajeve , da su stekli duh požrtvovnosti koji bi ih potaknuo da rade pod njima užasnim okolnostima . Mogu se stvarati jednostavne misaone forme , djelujući u raznim stadijima , ali inteligentna živa suradnja prirodnih duhova koji udahnjuju dušu takvim misaonim formama , može postojati samo kada je prirodnom duhu prikladno olakšan posao .

Kasnije smo po ovom pitanju znatno napredovali . Učinjeni su odlučni napori na fizičkoj , kao i na astralnoj razini . Sretan sam što mogu reći da su konačno okrunjeni privremenim uspjehom . Dvoje starije djece je poslano u dom za djecu , a iako je majka zadržala njamlađe djete stavila se pod nazor nekih religioznih prijatelja i sada je već poprilično drugačijeg karaktera .

Postoji u astralnom radu puno slučajeva koji zahtjevaju kontinuirano djelovanje tj. gdje je netko voljan
nadzirati osobu koja traži pomoć stalno pomažući . Naravno , oni koji imaju širok vidokrug raznolikog astralnog rada ne mogu se potpuno posvetiti svakom pojedinom slučaju . Obično se na prvo mjesto stavlja patnja neke osobe .



Post je objavljen 22.10.2006. u 19:42 sati.