Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paor

Marketing

Lubenice u listopadu




Lubenice u listopadu i nisu baš uobičajene pa mnogi s nevjericom pitaju obitelj Dec, proizvođače iz Đurića, odakle ih sada nabavljaju.
- Oduševljeni su kada nas vide na traktoru s prikolicom punom lubenica. Odlično se prodaju, malo je onih koji uzimaju komad ili dva, najčešće kupuju nekoliko lubenica pa ih odvoze i na kolicima - kaže Ivica Dec.
Onima koji misle kako su ih dovezli iz Makedonije objašnjavaju da su u lipnju presijali njivu nakon što je led uništio usjeve, a idealni vremenski uvjeti uz dovoljno kiše i sunca pogodovali su lobenicama, koje su i u listopadu “slatke kao med”. Anica Dec kaže kako su lubenice prodavali u Bošnjacima, Vrbanji, Gunji, Drenovcima i ostalim mjestima. Dodaje kako su ove godine imali devet tona lubenica koje su zasijali na pola jutra zemljišta. Budući da nitko osim njih tako kasno nije imao lubenice, nije bilo problema ni s plasmanom. U početku sezone prodavali su ih po kilogramu za 2,5 kune, a pri kraju je cijena bila 10 kuna po komadu.
- Ljudi su, vidjeli smo to, bili sretni kada smo dolazili u njihovo mjesto. Birali su lubenice s prikolice, a mi smo onim obiteljima u kojima ima mnogo djece znali dati i koju lubenicu više - kaže Anica Dec, i dodaje kako je sezoni lubenica ipak došao kraj, a zamijenit će ih kupus, koje Decovi također proizvode.

Post je objavljen 22.10.2006. u 15:09 sati.