Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oceana

Marketing

ZG-ZAG



Preko brda i dolina,
Image Hosted by ImageShack.us
eto nas ponovo, u našem starom, dragom gradu.
Image Hosted by ImageShack.us


It's good to be home, again.
Pred Zagreb smo stigli rano. Jutarnja magla u Lučkom nalikovala je na vilinski veo koji će se svaki tren naglo dići uz zvuk fanfara i otkriti nam veličanstveni grad podno ogromnog tijela zelene medvjedice. To se i dogodilo. Barem pred našim očima. Zrake sunca uskoro su skakutale po stablima privlačeći pogled na raskoš toplih boja, po prozorima zgrada, po ljudima koji pospani, napamet hodaju prema tramvajskoj stanici, namještaju lice prema izvoru tople svjetlosti i tek s vremena na vrijeme zaškilje u daljinu, provjeravajući je li blizu prijevoz prema prvoj šalici kave.
Iako sam prva dva dana boravka ovdje trebala provesti ispunjavajući zadane si obveze, većinu sam vremena ipak odvojila na tek obično i neusmjereno koračanje po gradu.
Promatrah ljude, stabla, zgrade, ceste i uličice. Tek onako, da vidim što ima novoga.

I što pronađoh?

Pa, u Sedmici ima jedna nova stolica.
U obliku je gljive i dio je igre koju je osmislio Denis Krašković,
Image Hosted by ImageShack.us
a koja ima za cilj spasiti što više ugroženih vrsta gljiva. Možda ste već čuli o tome, jer je od izložbe na tu temu prošlo već dosta vremena, a ako niste - Google if you want to find out more, jer Denis nema svoje internet stranice. (Ts, ts, ts Denise...)

U spašavanju (biljnog) svijeta sudjeluje i Koni,
Image Hosted by ImageShack.us
radeći na glazbi za
film o sumanutoj sječi borova u prosincu .

Suzana je pak postala published author.
Image Hosted by ImageShack.us
Koliko joj je istraživanja i rada trebalo za dovršiti djelo pod nazivom «Vrijednost vrednota – civilno društvo i hrvatska demokratizacija» možemo samo nagađati. No, Suzana se ne plaši posla. Pri otvaranju knjige, prvo što mi je upalo u oči bio je citat E. Cleavera: «Ako ne predstavljaš dio rješenja, ostaješ dijelom problema.» Koliko je poznam, Suzani je taj stav često na umu.

Kod Kreše je po običaju ritmično. Nema toga od čega on neće stvoriti udaraljke. Sada se bacio na ono što bi moja baka s tatine strane nazvala escajg. Možete mu se pridružiti na tečaju, a od opreme trebate samo dvije vulgaris žlice za juhu. I onda će vas u budućnosti prve posluživati u restoranima kako ne biste stizali iskazivati svoju nestrpljivost na način kojem će vas podučiti Krešo the Rhythm-Man.
Image Hosted by ImageShack.us







Post je objavljen 22.10.2006. u 00:42 sati.