Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Godišnjica bloga -prvi postovi i komentatori


Djeca
Naravno da su nam djeca jedan od najvažnijih motiva da i dalje ostajemo u braku.Imamo dvoje djece. To je zapravo meni najvažnija terapija trenutno. Pozdravljam i prvog komentatora koji mi je zaželio dobrodošlicu na ovu terapiju ( usput, to mi je ohrabrenje- prvi dan, pa već komentar), ali nije mi ovaj blog ni najvažnija ni jedina terapija. Djeca su i to ,i mnogo više.
Prije neku godinicu čuo sam za jednog susjeda , bolje rečeno sumještanina ( nije ni stanovao tako blizu) , da se ubio . Ostalo troje male djece iza njega.Šokiralo me to, onda sam još bio relativno mlad tata...Od onda sam , nažalost, čuo za još mnoge, a neke sam i znao dosta dobro, da su se ubili...(PTSP, bijeda i sirotinja, razočaranje ili koji već razlozi...) Trenutak za zamišljanje , zar ne? I moglo bi se tu puno pričati i filozofirati, al ono što ja tu želim naglasiti je misao koja me je pogodila kod onog prvog spomenutog samoubojstva ( nemojte se sad vi razočarati ako misao nije dovoljno "visoka"):
Bože dragi, pa on je zbilja bio bolestan; on je zbilja bio u krizi, doista je bio u slijepoj ulici kad nije vidio izlaz , nije imao nade. Koja to bolesna sila mora biti da te odvoji na taj način od tvoje djece ! Užas !!!
Djeca daju , motiv, smisao osvježavaju ljubav, a bez ljubavi...
# - 01:23 - Komentari (3) - Isprintaj - # dobrodošlica. (D.S.O. 22.10.2005. 02:43)
# Dobro došao...Franc (Rib@rnica 22.10.2005. 20:11)
# Samo puno pouzdanja... (ni_me 22.10.2005. 23:46)


21.10.2005., petak
Početak
Svaki početak je težak, tako i ovaj. Dva puta sam , Izgleda pritisnuo krivu tipkicu na tipkovnici i wušššš. Svatko tko ima komp. neko vrijeme, poznaje taj osjećaj bespomoćnosti i gubitka! No nije mi puno teksta bilo izgubljeno , iako možda koja zanimljiva idejica ili metafora.
Dakle žena i ja smo u braku devetnaest godina. I žena i ja! Nije se desilo da je ona (ili ja) bila koju godinu u nekom mraku koju godinu pa tek onda došla sa mnom tratiti godine. To je prvi brak i meni i njoj ( da li i zadnji), i u njemu smo rečeno vrijeme.


# - 21:40 - Komentari (1) - Isprintaj - # dobrodošao na terapiju :D (ueikap 21.10.2005. 23:31)



Post je objavljen 21.10.2006. u 18:19 sati.