Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jalucifer

Marketing

Malo lamentiranja o slikama, i dvije najave

http://ewancient.lysator.liu.seRužan pozdrav! Evo vam, za zabavu i vizualni užitak, jedna sličice Lucifere, tj .ženskog obličja Lučonoše. (Kako je Sotona u sebi podijeljen i posvađan, on je naravno također i žensko; o tome sam više puta pisao.) Inače. ranije nisam uopće stavljao slike, pa sam jednom čak i teorijski obrazložio zašto ne, u tekstu koji je postao oda ljepoti (ljepota je naravno sotonska, za razliku od istine i dobrote!). Rekoh tada da slika govori više od tisuću riječi, ali su te riječi uglavnom pogrešne: Otac s dugom bijelom bradom (rajem za buhe), Sin kao omršavljeli Brad Pitt (a po jednoj novoj teoriji sličio je na Stipu Mesića), Sotona s rogovima i kopitama (oznakama biljoždera, preživača)... Koještarije!

A slike moje, Bracine i Očeve moći svuda su oko vas, samo dignite pogled od ovog dosadog ekrana!
No, kako Sotona uvijek sam sebi proturječi i sam sebe istjeruje, to sam se kasnije predomislio, i počeo razne s raznih strana weba pokradene slikice stavljati, da bih zaveo oko slučajnog namjernika.

Svuda su oko vas lijepe slike. To je ljepota ovoga svijeta, ljepota onoga tijela koju je kršćanski duh tako prezreo i kompletnu je predao meni.
Malo kasnije, u tekstu o tome zašto su muslimani ljuti na objavljivanje karikatura proroka Muhameda, napisah:

Krđšćanstvo je onaj razvojni stadij monoteizma, koji je vezan uz sliku ("image") kao takvu, stadij imaginarnog.
Islam je, naravno, viši stupanj razvoja monoteizma.

Hm, zašto zapravo sve ovo pišem? Tek onako, ponese me neka usputna misao... Zapravo sam vas htio danas samo pozdraviti, i najaviti dvije teme, na kojima radim, o kojima ću nešto objaviti tijekom slijedećeg tjedna.

Prva je Priča dobrog razbojnika. Odnosi se na epizodu koju od evanđelista navodi samo Luka: mojeg su Bracu razapeli između dvojice razbojnika, i prvi mu se rugao,

a drugi ga prekoravaše: "Zar se ne bojiš Boga ni ti, koji si pod istom osudom? Ali mi po pravdi jer primamo što smo djelima zaslužili, a on - on ništa opako ne učini." Onda reče: "Isuse, sjeti me se kad dođeš u kraljevstvo svoje." A on će mu: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!"
Tko su zapravo ti "razbojnici" bili? Da li je zaista Isus već istoga dana poveo ovog čovjeka u raj? Kako to obično biva, bilo je nešto složenije; on će vam svoju priču sam ispričati.

Druga tema, koju pripremam, vezana je uz kleronacionalističko glasilo Crkve u Hrvata, Kršćansku sadašnjost. Ona već dva mjeseca, u nizu nastavaka, objavljuje napise jedog ambicioznog novinara, koji naširoko objašnjava kako se slavni pokolj Srba od strane ustaša u crkvi u Glini, 1941. godine, nikada uopće nije dogodio. To je eto jedna himbena objeda protiv naših hrvatskih momaka, usrdnih katolika, kojima tako nešto naravno ni na pamet ne bi palo! To je povezano sa temom koju sam davno obradio u tekstu "Crkva srpskih mučenika" i još ranije u članku "Isus Krist, moj brat" (gdje sam zapravo govorio o slavljenju uspomene na svetog Mirka Križevčanina, kojeg su ubili Srbi, ups, oprostite, protestanti)

Do čitanja, želim vam sve najgore!

Lucius Horvat




Post je objavljen 21.10.2006. u 14:35 sati.