Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pivka2001

Marketing

erste bank-shmeće bank

Životne me nedaće stisnule i bila sam primorana dignuti kredit kod ove renomirane banke.Obećanja,pusta obećanja.Naravno da ni nisam mislila da cvjetaju ruže i da je sve onako kako su objavili preko raznih media.Kao bez jamaca,depozita uz minimum kamata...Bla-bla!
I tako dođem ja kod službenice i pitam za kredu.Papiri standard.3 zadnja odreska od plaće,bon 2,kopija osobne.Oni meni formulare koje će mi ispuniti u računovodstvu.Reko ok.ajmo sad o uvjetima.Pa znate vi možete dignuti cca 10 soma € na 7 godina,uz depozit (ha,od kud sad to,je da je to normalno inače ali o tome niste govorili)prenjeti primanja u našu banku(MOLIM!),ako nemate jamca morate uplaćivati osiguranje(prevrćem očima).Ali pristajem na sve jer znate kad ste u kroničnoj besparici svaka slamka je spas.
I tako ja njima za par dana odnesem papire,i oni meni odgovore pozitivno za par dana.Uz standardno da donesem mjenicu.Sve ja to obavim,dobijem kod njih papir koji ću ovjeriti kod javnog bilježnika.Kad sam se vratila u banku i pogledala sve papire i potpisala skužim da su mi napisali krivi rok otplate.Umjesto 84mj. (7 god),oni su na papir koji sam ovjerila kod bilježnika i platila 50kn.napisali vrijeme 96mj.A ugovor je na 7 god.Pa sad problem.
-Ono znate mi ćemo vama napisati novi dokument koji ćete ovjeriti opet kod bilježnika.
-Da,nije problem otići opet kod bilježnika,ali to znači opet dati 50kn.Neću dati ponovno novce za vašu grešku.ili mi vi (banka)platite.
Žena nekaj vrti nos i ode kod šefa.I varti se sa spikom da ajde može,ali oni to inače ne rade.
pa nemožeš vjerovati.Papire sam potpisivala sat vremena,isplata.I ostalo što ide uz to.
Vratim se otvoriti tekući račun za plaću.Ljubazno mi žena ponudi Master revolving.Napišem ja zahtjev.Fala bogu nisu me tražili da opet u firmu nosim zahtjev da ga ovjere.
Prođe nekako ovaj mučni događaj.
Za mjesec dana mi doma dolazi račun za master karticu od 15 kuna članarine.Ma kakve članarine kad nemam karticu,niti sam dobila obavjest za istu.
Nebudi lijena odem ja usput prije posla do banke vidjeti o čemu se radi.
Pogleda žena i kaže:-o da,čestitam odobrili su Vam našu revolving karticu.E sad da bi ju podigli morate ovaj papir odnjeti kod javnog bilježnika na ovjeru i donjeti nam mjenicu.
Pitam o čemu se radi,a službenica mi objašnjava da je ova kartica u biti kredit koji oni meni odobravaju.
ma SUPER,pa nije mi ovo prva kartica da neznam da ovakvu glupost nikada nitko od kartičara ne traži.
I kako su mi mogli naplatiti 15kn članarine,a da mi nisu još ni uručili karticu.Svašta?
Papir za ovjeru je bio identičan kao i za dizanje kredita i opet 50kn.na sunce.
E kako sam naivna!
Treći biser je prevršio svaku mjeru.Tražila sam ih da mi odobre dozvoljeni minus,da bi mogla zatvoriti račun u prethodnoj banci.I žena mi kaže da prvo moram otići u staru banku da mi oni izdaju službeni dopis koliki mi je minus pa da će oni to uzeti na razmatranje pa će mi odgovoriti u najkraćem roku.
Pa od kuda vama uopće pravo da vi mene tražite te informacije.Možda me sram da netko vidi moju bijedu! SRAMOTA!

I pouka je ta da pazite i nenasjedate na super kredite bez ičeg.Samo dođite kod nas i sve vam je omogućeno.Osim sitnih sto detalja sa kojima ćete se namučiti i naživcirati da ćete piti sredstva za smirenje.

Post je objavljen 21.10.2006. u 11:21 sati.