Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/quisling

Marketing

U vlaku..



Nakon nekog vremena, kako je krajolik postajao sve više divlji, a
nebo se počelo mračiti, Lupin se vratio u njihov odijeljak. Na licu mu je titrao pomalo iznenađen izraz, kada im je priopćio:
„Upravo samo postao novi glavni prefek“.
Činilo se kao da ni sam nije dokraja siguran u svoje riječi. U prvi mah u odjeljku je vladala tišina, a onda su James i Sirius prasnuli u grohotan smijeh. Peter im se sekundu kasnije nesigurno pridružio.
„Pa dobro onda, Gospodine glavni prefektu, kako biste željeli da Vas sada oslovljavamo?“ upitao je James uz širok osmjeh.
„Da pa stvarno, mislim, mogli bismo mu oprostiti to što je postao prefekt, ali glavni prefekt, ccc, to je nedopustivo“ zadirkivao ga je Sirius.
„Ma dečki prestanite“ zamolio ih je Lupin.
„Ili što, dat ćeš nas izbaciti iz škole?“ pita kao zabrinuto James.
„Prestat ćeš se ti smijati kada saznaš tko je glavna prefektica“.
„Tko, mala Trottingova iz Rawenclawa?“upitao je Peter. James je također krenuo reći nešto...
„Lilly Evans“jezgrovito je rekao Lupin. To je Jamesa smjesta ušutkalo.
„Ali, zar nemaju glavni prefekti zasebnu spavaonicu ili tako nešto?“ upitao je Peter.
„Aha, da, imamo poseban prostor u dvorcu, svoju privatnu društenu prostoriju, te spavaonice.“rekao je Lupin zabavljen izrazom na Jamesovom licu.
„Ha ha, prijatelju, pretpostavljam da ti je sada žao što nisi pokazao malo bolje zalaganje ovih zadnjih nekoliko godina“ potapšao je Sirius Jamesa po ramenu.
James nikada to nebi priznao, pogotovo ne Siriusu, ali sve bi dao da se može zamijeniti s Lupinom. Na posljetku se ipak udostojio odgovoriti.
„Zapravo, Tihotap, da znaš, i nije. Shvatio sam nešto, ima puno riba u moru, a ovo je moja zadnja godina u ovdje, pa si mislim, što imam za izgubit?! Nije Lilly jedina cura u Hogwartsu“ pomalo kočeperno će on. Lupin ga je gledao uzdignutih obrva, sa sličnim izrazom kao i Sirius. Peter je pomalo tupo upitao:
„Što želiš reći, James?“
„Želim reći, Crvorepe, da je od ove godine Parožak postao slobodan strijelac“. rekao je, ne spominjući ništa o borbi koja se odvijala u njemu.
Možda me baš tada primjeti, ponadao se glasić u njegovoj glavi.
Da, nije te doživljavala sve ove godine, tako da će ove godine vjerojatno odahnuti od olakšanja kada je nebudeš više opsjedao. I inače, nisi li rekao da ćeš se pokušat rješitit ovih tvojih mašatarija o njoj, neće biti nečega između vas i vrijeme je da se naučiš nositi si tim, ionako joj se vjerojatno sviđa Lupin ili tako nešto (na tu je pomisao poželio zgnječiti nešto u žele), britko je osgovorio drugi glasić, ratoborniji.
„James, ti znaš da ja u potpunosti podržavam tvoju želju da prijeđeš preko Lilly, ali iskreno, ovo sve meni više nalikuje na zadnji očajnički pokušaj da je osvojiš, izigravajući nekog „nedodorljivog““ malo ga je spustio Sirius.
„To što pričaš nema doslovno nikakvog smisla“ James je u isto vrijeme ušutkivao onaj prvi glasić u svojoj glavi, i osjećao se vrlo, vrlo djetinjasto. Okrenuo je glavu prema staklu koje je razdvajao njihov odijeljak od hodnika vlaka. Tamo je ugledao kako djevojka duge svijetle kose i krupnih očiju prolazi hodnikom i približava se gospođi koja je prodavala slastice sa kolica. Tada mu je pala još nedorađena, sirova misao na pamet....ako je Lilly stvarno toliko malo stalo do njega, pa onda joj nema zašto smetati ako on prohoda s jednom od njezine dvije najbolje prijateljice.., zar ne..?

Post je objavljen 21.10.2006. u 00:37 sati.