Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spriest

Marketing

T-Shit

Dakle, nakon 9 sati u jebenoj skoli dodje covjek doma (samo da se presvucem) i skuzim da je doso lik i instaliro MAX-TV, i niko sretniji od mene, kad ono, na ekranu od televizora baca Max-tv error, zaletim se u svoju sobu i ocu pogledat jel ovaj igro shemija, i naravno ne radi jebeni internet. I dalje savrseno smiren i sretan odlazim u skolu i nakon jos 6 sati se vracam doma. Brilijantno osoblje t-coma ne samo da nije ni pogledalo dal rade printeri, internet ili cak stvar koju su instalirali, nego su uzeli savrseno funkcionirajuci w-lan modem i stavli potpuno isti takav samo sta su na novom 2 slota zauzeta samo za jebeni Max-tv.
I sta cu , jadan ,sve na novo .
Image Hosted by ImageShack.us
Nakon 15 minuta pokusavanja uspostave internetske konekcije (i 10-o minutnog kasnjenja na BWL), shvacam da mi trebaju T-Comovi DNS-ovi.
I onako bez interneta i ikakve njihove dokumentacije, bio sam primoran zvati sluzbu za korisnike.
Nakon jos 2 minute cekanja javlja se neki lik. Ja mu sve ljepo objasnim situaciju i kazem da trebam DNS-ove, na sto mi genijalac odgovara sa :" Znaci ne radi vam internet ? "
Uz beskrajno strpljenje odgovaram ja : " Da, ali.... "
Usred recenice prekida me kreten : "Koji imate modem"
Shvativsi da nema smisla pokusavati postaviti smisleno pitanje odlucujem suradjivati.
Nakon sto me lik proveo kroz temeljiti postupak uspostavljanja konekcije na internet, i svega ostaloga , NA 2 JEBENA KOMPJUTERA, napokon je shvatio da su sve sto meni treba njihovi DNS-ovi.
I nakon 30 sekundnog cekanja dok ih je on pronasao, napokon sam ih dobio.
...
Koji je zakljucak?
Zakljucak je da te ljude iskreno boli kurac i za to dal mi mozemo na internet, oni samo voze svoj napamet nauceni tekst (odnosno rade jedno te isti postupak instalacije bez obzira na mrezne konfiguracije koje su zatekli kod klijenta).
Zbogom pameti, i iskreno se nadam da se vise nikad necu morati susresti sa nekim od njihovih sjajnih zaposlenika.

Post je objavljen 20.10.2006. u 16:00 sati.