Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurwoman

Marketing

Octopussy

Bila jučer u sklopu Zagreb film festivala na Parfemu. Solidna adaptacija. Fina europska produkcija. Dobro pogođen glavni glumac, nikad ga prije vidla.
Preporučljivo, pogotovo onom tko je konzumirao knjigu.
A sutra idem na Borata i neizmjerno se veselim.

Nego, danas sam napravila svoju prvu hobotnicu na salatu, jupi-jej!
Naučila sam štošta. Prvo, ne kupovati smrznutu hobotnicu jer platiš kilu, a kad se odmrzne, skužiš da hoba ima 30 dkg, a ostatak je bila smrznuta voda. Drugo, ako kuhaš frišku hobu, stavi u vodu pluteni čep da ne bude žilava. Zašto, pobogu, pitate se? I meni je zvučalo glupo kao ono kad je netko rekao da nećeš plakati dok režeš luk ako držiš šibicu među zubima (nije istina). No, čep sam stavila, a hoba je mekana. Mene je uvjerilo.

U prilično bogatu salatu, budući da se hoba malko stisnula u kuhanju, stavila sam i: nasjeckani kuhani krumpir, paradajz, kapare, luk, papar, sol, limun, ocat, maslinovo ulje. Mogu reći da je slasna. No mislim da je luk greška jer je jedna od zamišljenih namjena salate uljuljkivanje svinjske polovice u osjećaj ugode i sreće kao uvod u romantičnu večer koja će se nastaviti vinom, čokoladom i tko zna čime. Vidjet ćemo.

Potpisnica ovih redaka i žderačica ovih jela intenzivno razmišlja o odraslim temama, budućnosti i podosta je zbunjena. Na primjer:
Kad dođe vrijeme (proljeće?), da li prijaviti slobodno zanimanje ili obrt? Štedjeti nešto u investicijskom fondu ili životnom osiguranju? Kad krenuti s 3. mirovinskim jonskim stupom i da li uopće? Svi dobronamjerni savjeti i iskustva su dobrodošli.
Nego, čula sam da ti banka oduzme radost posjedovanja minusa na tekućem kad skuži da više ne primaš redovitu mjesečnu plaću. Prošlo je mjesec dana, a po financijskoj apscisi još uvijek mogu jezditi onkraj nule. Kad mogu očekivati tu tragediju?

Post je objavljen 19.10.2006. u 11:29 sati.