Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

...i bi dan treći...

... totalna katastrofa.
Zašto? Pa nekako nakon dva dobra dana uslijedi nekakav loš dan i moj predosjećaj u pogledu tog "zamora" je bio potpuno ispravan.
Od filmova koji su se pojavili na jučerašnjem programu bili su: film "Langer licht", Nizozemska, (2006., 85') i "Nafaka" iz Bosne i Hercegovine, (2006., 115').

Prvo o najgorem. To je neslavno mjesto zauzeo film "Nafaka" koji se nekim čudom našao na festivalu a mjesto bi mu bilo u kanti za smeće. Moram priznati da nisam na festivalima unazad par godina vidio goreg filma od ovog. Ja se pitam tko je autoru uopće dao novac za snimanje takvog smeća od filma kojima je zamarao publiku u SC-eu. Nije mi se još desilo da uslijed projekcije sam poželio se teleportirati i dobro se ispovraćati nakon doze najgoreg filmskog kancerogenog otpada. Jednostavno nemam riječi za takav bučkuriš prije svega sramotne glume Mustafe Nadarevića i Lucije Šerbedžije na čije sam se odlične glume navikao. Naravno u ovaj totalno disonantni, raštimani orkestar uklapa se cijela glumačka ekipa koja uopće se i nije trudila glumiti već je glumatala. Inače sam mišljena kako bi takvim režiserima, iz jedne rekao bih filmske regionalne sile (BiH), u njihovoj vlastitoj zemlji trebalo zakonom zabraniti snimanje filmova.
Ovaj film tko pohvali mora ići na CT ili psihijatru.
Jednostavno više neću trošiti riječi na ovo ...

p.s. Sejo šta ti bi da si radio muziku za ovaj film samo si se zblamirao. (možda zato i nije bilo performansa Zabranjenog pušenja u SC-eu.)

Drugo neslavno mjesto sa malo boljom izvedbom od ovog prethodnika zauzima "Langer licht" film koji govori o sukobu oca i sina ,i njihovim različitim životnim putevima nakon njihova međusobnog fizičkog sukoba kao katalizatora promjene.
Ajde... ovaj film ima kakvu takvu prolaznu ocjenu, no kraj filma je diletantski napravljen pa uz aritmičnost samog filma oduzima pozitivan dojam cijelog filma.
Uglavnom jučer sam uzalud potratio vrijeme tražeći Godota u SC-eu.
Nadam se da današnji dan će popraviti ton i snijeg na slici.:)


Post je objavljen 19.10.2006. u 20:57 sati.