Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imotskakrajina

Marketing

Župan nije htio otvoriti Sportski centar u Imotskom


Novouređeni prostori bivšeg sportskog centra Partizan u samom središtu grada Imotskog svečano su sinoć predani na korištenje učenicima OŠ Stjepana Radića i građanima grada. Nažalost, ni ovaj događaj u Imotskom nije prošao bez političkih prepucavanja.

Na svečnosti se nije, unatoč tome što je pozvan, pojavio župan Ante Sanader koji je trebao otvoriti sportske terene jer, kako je rečeno, nije želio sudjelovati u otvaranju nečega što nema građevinske dozvole.

Mnogi su građani javno zamjerili županu što nije došao na svečanost otvorenja na kojoj su, doduše neslužbeno, prisutni bili članovi Županijskog poglavarstva i županijski vijećnici, svi iz HSP-a, Ivan Protrka, Josip Matković i Ante Turudić. Županova izjava kako je igralište bespravno sagrađeno i da nema nikakve potrebne dokumentacije Imoćani su primili s negodovanjem. Na koliko su svečanosti u Imotskom bili županijski čelnici i pritom otvorili objekte koji nemaju potrebne dokumentacije pitaju se Imoćani, ogorčeni što očito “afera Đuzel” dobiva i neke druge, a ne samo političke, predznake.

Za uređenje sportskih terena, koji su otvoreni još davne 1961. godine, da bi krajem 80-ih i 90-ih bili u potpunosti devastirani, u Poglavarstvu grada napominju kako i nije trebala građevinska dozvola.

‘Nismo gradili, nego uredili’

- Mi smo samo uredili zapuštene sportske terene koji su bili ruglo grada. Ništa nismo nanovo gradili, da bi nam trebala građevinska dozvola. Ovo su sportski tereni OŠ Stjepana Radića koje će prvenstveno koristiti učenici, a u popodnevnim satima i građani. Školski odbor donio je odluku o uređenju zapuštenih terena, a županija se ugovorom obvezala kako će novčano sudjelovati u ovoj investiciji teškoj 860 tisuća kuna. Žao nam je što župan nije bio nazočan u Imotskom - izjavio nam je gradonačelnik Ante Đuzel (HSP) koji je zajedno s ravnateljem OŠ Stjepana Radića Mirom Vilenicom otvorio uređen centar.



Post je objavljen 19.10.2006. u 05:13 sati.