Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/irida

Marketing

ČETVRTAK: TUMAČENJE SNOVA

19.10.2006.g.

EZOTERIJSKI PRIKAZ ČIMBENIKA SNA



Ezoterija
u pristupu snovima uzima u obzir fizičko, eterično i astralno tijelo, pa tako u tkanju sna učestvuju:


-1. Ego, u bilo kojem stanju svijesti od gotovo potpune nesenzibilnost (tuposti, svojevrsne obamrlosti) do savršenog ovladavanja svojim sposobnostima (lucidni snovi).

-2. Astralno tijelo, koje ezoterici smatraju izvorištem želja i koje uvjek divlje pulsira uzburkujući osjećaje i želje.

-3. Eterički dio mozga, koji je dvojnik fizičkog mozga i oko kojeg protječe stalna struja svih mogućih misli i naših i svih drugih ljudi. Eterički mozak kao antena lovi pojedine misli i uvodi ih u san .

-4. Niži fizički mozak, s infantilnom polusvijesti i navikom izražavanja svakog poticaja u slikama.

Ova ezoterijska struktura ima smisla, jer u Astralu vrijeme i prostor ne funkcioniraju u našem zemaljskom poimanju. Velik dio snova, ako ne i svi imaju upravo tu karakteristiku ignoriranja (zanemarivanja) ograbičenog vremena i prostora. Zato u snu ulazimo i izlazimo iz jedne slike u drugu, iz jednog stanja u drugo, čak iz jednog sna u drugi po miloj volji. I druge fizičke zakonitosti su ukinute, pa možemo letjeti, činiti stvari koje u budnom stanju ne znamo ili ne možemo raditi. Tako osoba koja ne zna i ne usudi se voziti u snu može voziti vratolomne trke. Možemo dizati terete koji nadmašuju našu snagu, a komunikacija u snu se odvija više na mentalnom planu nego što sanjač doista čuje glas, dakle, više su to telepatske poruke koje nekako odmah dok se odvijaju znamo nego stvarni razgovor.Većina snova stvara iluziju kao da je ego na nekom izletu gdje mu se pokazuju stvari značajne za njega, tj sanjača. Naravno da se na takvim mjetima mogu susresti i čudovišta i užasi svake vrste, no važno je osvijestiti da nam se u snu u konačnici ne može ništa loše dogoditi. Uvjek se možemo probuditi, ako postane prestrašno i neizdrživo i to se u pravilu i događa sa strašnim snovima. U kritičnom trenutku uvjek na scenu stupa spasonosno buđenje. Stvarna opasnost postoji samo za ljude koji pate od kardio-vaskularnih tegoba, jer tjeskoba strah i panika mogu doista i izazvati infarkt.



Post je objavljen 18.10.2006. u 23:47 sati.