Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cibonazg

Marketing

McLinton in, Stringer out...Prima pivo in, EroNet out

Široki Prima pivo je odlučio odpustiti Damona Stringera, prošlosezonskog igrača Union Olimpije, jer očito nije zadovoljio zahtjeve trenera. U pet odigranih susreta u dresu Širokog, bilježio je šest poena u prosjeku, uz valorizacijski učinak od 3.8, a to je sigurno premalo za jednog od najplaćenijih igrača u klubu od kojega se očekivalo da bude vođa momčadi. Umjesto Strignera, Široki bi trebao potpisati Darrena McLintona, bivšeg igrača Cibone, kao i još nekih klubova iz regionalne lige. Naime, nakon Cibone, nastupao je za Geoplin Slovan i Union Olimpiju, gdje je bilježio solidne nastupe, te će, po mome mišljenju biti puno bolja investicije od Sitrngera. McLinton je prošle sezone nosio dres Frankfurta.

A i da ovo ne bi bio jedini slučaj, pobrinuo se i coach Geoplina, Aleš Pipan, te je izrazio nezadovoljstvo Amerikacem Mauriceom Lathamom, te je ovaj, iako još pod ugovorom, već otišao na probu u jednog mađarskog prvoligaša. Ništa čudno, u slabijim klubovima regionalne lige, Amerikanci redovito lete van, nakon što uprava vidi da je preplatila navodno pojačanje.

A Široki je odlučio i još nešto. Od iduće utakmice će se zvati Široki Prima pivo, a ne Široki EroNet, jer je došlo do promjene glavnog sponzora, a Široki prati europski trend koji govori da dosta klubova za glavnog sponzora ima pivovaru. Ovo je doprvaku BiH sedmi puta u povijesti da nosi novo ime, a osim prvonastale Mladosti, ostalim imenima su promjenjivani samo nastavci, odnosno imena sponzora, te ih se tako sjećamo kao Široki Hercegtisak, Široki EroNet, Feal Široki i tako dalje.

I za kraj, Splitov play Curtis Stinson je zbog ozljede leđa otputovao u Ameriku na detaljnije preglede. Sigurno je da će propustiti idući susret, a možda se neće uopće vratiti u momčad Splita. Split je tako ostao tanak na poziciji razigravača, no po riječima Veljka Mršića, potraga za prinovom još nije počela.

Post je objavljen 17.10.2006. u 11:06 sati.