Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

03. druženje go-sekcije O.Š. 'Eugena Kumičića' Velika Gorica – 16. 10. 2006.

Ovaj puta je bilo podosta živo. Kada sam dolazio u školu, vidim nema ih nigdje. Ipak čujem neke razigrane glasove u području trećih razreda van vidokruga. Mora da su to oni. Idem naprijed, pa okret u desno i vidim grupu učenika i s njima jedna učiteljica nešto objašnjava na hodniku. Vjerojatno ih je upozoravala na red i mir, jer su satovi u učioniocama, gdje je još nastava, u tijeku. Opazili su me i onako na daljinu povika: 'Eno ga!' i juriš prema meni. Ja samo ispružim desnu ruku za petice i krenuli svi redom udarcima petica. Čak su nastojali udariti što snažnije.
Ulazimo u učionicu i počinjemo pripremati garniture. Još je oko 7 minuta do početka. Nisu svi ni pristigli. Stiže Matija. Pitam: 'Što je sa Galešićima?' Kažu mi da će sigurno doći i da su rekli da svakako dolaze. Nije prošlo ni par minuta, kad eto i njih. Veselo ih ostali dočekuju. Spremni smo za početak.
'Vrsta za prijavu', čuje se moj glas. Sjedim za učiteljskim stolom, a oni u vrsti. Svaki mi redom kazuje ime i prezime i razred. Kategoriju ja znam, a onima koji su napredovali od prošli puta, posebno kazujem koliko će morati kamenčića zarobljavati za pobjedu. Kada je to gotovo, dižem se i glasno: 'Svi pred ploču!'. Ja odlazim među klupe i kratko ih upozoravam na vađenje zarobljenih kamenčića i dobro vladanje. Eto i Stjepana Boroveca. On je poslijednji puta igrao prošle školske godine i 25. kyu je. Kaže da bi i on igrao. Upisujem i njega.
Neparan nas je broj i netko će trebati biti svako kolo slobodan. Odlučio sam pokušati odigrati svak sa svakim, a za to nam treba 13 kola, jer je 13 u natjecanju. Pokušati ćemo, a ako procjenim da se situacija razvija u nemogućnost ostvarenja tog sistema igre, promjeniti ću u švicarac. Čitam parove prvoga kola.
Igra se kao i u prva dva druženja atari-go uz broj zarobljenih kamenčića za pobjedu prema kategoriji igrača. Najviše mora zarobljavati Ivo Nedić, sedam, a ostali svi su na jedan ili dva zarobljena.
Pogledajmo današnji redoslijed.

1. Matija Vlahović 1. interna kategorija, 3.a razred, 11 bodova i sos 48
2. Edi-Mihael Galešić 2. interna kategorija, 4.b razred, 10 bodova i sos 49
3. Ivo Nedić 24. kyu, 3.a razred, 8 bodova i sos 52
4. Ervin-Doni Galešić 2. interna kategorija, 3.a razred, 8 bodova i sos 45,5
5. Nika Hipša 1. interna kategorija, 3.d razred, 7 bodova i sos 52,5
6. Tin Jandriš 1. interna kategorija, 3.d razred, 7 bodova i sos 51
7. Mislav Medved 1. interna kategorija, 3.d razred, 7 bodova i sos 50
8. Marko Haluga 2. interna kategorija, 3.d razred, 7 bodova i sos 49,5
9. Marko Barišić 2. interna kategorija, 3.d razred, 7 bodova i sos 36,5
10. Kristina Krstanović 1. interna kategorija, 3.d razred, 7 bodova i sos 16
11. Lucija Batinić 1. interna kategorija, 3.d razred, 6 bodova i sos 48
12. Luka Vračan 15. kyu, O.Š. Habdelić, 4 boda i sos 9,5
13. Marko Marić-Blekić 1. interna kategorija, 3.d razred, 3 boda i sos 49
14. Vlatko Slipac 3. interna kategorija, 4.a razred, 1 bod i sos 14
15. Stjepan Borovec 25. kyu, 4.a razred, 0 bodova i sos 21,5
16. David Vračan 24. kyu, O.Š. Habdelić, 0 bodova i sos 14,5
Nove kategorije:
3. interna kategorija: Edi-Mihael Galešić
2. interna kategorija: Matija Vlahović, Nika Hipša i Tin Jandriš
Nakon prvoga kola pita me Stjepan da ga pustim na WC. Kažem mu, da to ne znači igru po školi i pravljenje nereda. Znamo se dobro od prošle godine. Ujedno mu kratko objašnjavam kako je dobro vladanje potrebno za dobar i uspješan rad, te da ima poslušne i radišne djece, a i onih koji vole narušavati pozitivno ozračje. 'Nadam se da si ti sada među onim dobrima.' Otišao je na WC i više se nije vratio. Samo je pobrkao sistem igranja svojim odlaskom. Još dva kola je biran u nadi da će se pojaviti, ali te dvije partije su ostale ubilježene pobjedama bez borbe njegovim protivnicima. Voli on to tako uraditi.
U novim uvjetima je neodrživo i pomalo neregularno ostati u sistemu svak sa svakim. Nakon trećega kola mjenjam igru u švicarski sistem. Sada se biraju uspješniji međusobno, a oni ostali međusobno prema broju osvojenih bodova do tada.
Nakon trećega kola se Kristina žali na bolove u trbuhu. Probam joj čelo i djeluje nekako toplo. Zovem njene roditelje mobitelom i tata kaže da će doći po nju. Šteta, jer je startala odlično. Čak je odigrala još partije četvrtoga kola i pobjedila Niku. Nakon toga je bila prva na tablici i morala otići. Šteta. Baš joj je odlično išlo.
Prošli puta Matiji nikako nije išlo i bio je nesretan zbog toga. Danas je ovdje bio sasma drugi Matija. Sa lakoćom je pobjeđivao i osvojio prvo mjesto. Prelazi ujedno u jaču 2. internu kategoriju.
Edi-Mihael, koji je pobjedio prošli ponedjeljak, konstatira, nakon nekoliko odigranih kola: 'Izgleda da danas neću biti pobjednik.' Dobro je predviđao, ali je za Matijom zaostao samo jedan bod i bio drugi. Treći ja za njime zaostao dva boda.
Ivo je prošli ponedjeljak nezadovoljan odustao kolo prije kraja. Došao je i ovaj puta, ali i on je bio neki drugi Ivo. Bilo je ovaj puta više pobjeda i treće mjesto. Zna Ivo što treba, ali ne ide to lako baš uvijek. Treba sebe vježbati ustrajnosti i smirenosti u nastojanju ostvarenja cilja.
Prvo troje dobiva male diplome i to redom po mjestima crvenu, bijelu i plavu. Ervin-Doni je bio četvrti i tako bio prvi koji ništa nije dobio. Nova mu je prilika slijedeći ponedjeljak.
Oko 19 sati, nakon oko sat vremena rada, došli su Luka i David iz Habdelića i Vlatko iz 4.a ovdje. Uključuju se u natjecanje. Znaju da nemaju šansu za vodeća mjesta, jer su drugi već odmaglili s bodovima, ali vrijedi malo igrati.
Kolo i dva prije kraja dolaze i neki roditelji koji promatraju događanja. Odigrali smo ukupno sedam kola. Bilo je vrlo živo i u natjecateljskom duhu. Krenula je ova školska go-sekcija, ovaj puta, odlično. Sve mi se čini da bi odovuda moglo biti dobrih go-igrača kasnije.
Najuspješnija djevojčica je i ovaj puta bila Nika. I ona osvaja višu 2. internu kategoriju i morati će slijedeći puta, za pobjedu, zarobiti dva kamenčića. Napreduje i Tin Jandriš. On na sva tri runira uspijeva biti u gornjem dijelu tablice, ali nikako na vrhu. Što se kategorija tiče vrijedi istaknuti Edi- Mihaela Galešića. On prelazi u 3. internu kategoriju. Zasada je po tome najuspješniji u ovoj go-sekciji.
Ovdje smo ponovo slijedeći ponedjeljak u 18 sati. Ako sve bude ok u prometu, ja ću doći malo ranije.
Pripremio i vodio bl. Muradenu - Luzer

Post je objavljen 17.10.2006. u 10:14 sati.