Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bonreal23

Marketing

....LiGe PeTiCe....2 dio....

-kao što san jučer reka danas objavljujen ostale 3 lige petice:pa krenimo na posal....

LA LIGA ESPANA
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
-Celta zaustavila Valenciju-
-Realov prvi poraz-
-Barcelona i dalje neporažena-
Celta, koja nije najbolje ušla u novo prvenstvo, dočekala je na domaćem terenu jednog od glavnih favorita za osvajanje naslova - Valenciju. U prvom poluvremenu igrao se izjednačen nogomet i prvh 45 minuta završilo je rezultatom 1:1. Goste je u vodstvo doveo Navarro pet minuta prije kraja prvog dijela. Samo pet minuta nakon toga domaći su poravnali rezultat golom Baiana. Nakon samo sedam odigranih minuta u nastavku, domaćini dolaze u vodstvo. Strijelac vodećeg pogotka bio je Iriney. Ubrzo nakon toga Cannobio povećava vodstvo domaćih i u 56. minuti susreta rezultat je 3:1 za Celtu. Fernando Morrinetes uspio je samo ublažiti poraz svoje momčadi pogotkom u 63. minuti susreta. U samoj završnici glavni sudac utakmice pokazao je dva žuta kartona igraču Valencije Gavilanu, čime ga je isključio iz igre.
Derbi začelja odigrali su Gimnastic i Athletic iz Bilbaa na Nou Estada stadionu pred 12.000 gledatelja. U prvom dijelu gosti su poveli golom Yestea iz najstrože kazne u 11. minuti. Svoje vodstvo povećali su golom Iraole u 29. minuti. Minutu prije toga domaćini su ostali bez isključenog Banosa. Strijelac vodećeg pogotka Yeste, u petoj minuti nastavka povećava vodstvo gostiju svojim drugim pogotkom na utakmici. Nakon toga, domaćini se počinju buditi i ubrzo smanjuju rezultat. Istina je da je i četvrti pogodak dijelo igrača Athletica Sarriegija, koji je loptu poslao u vlastitu mrežu. Rezultat u 55. minuti bio je 1:3. U 71. minuti Gimnastic smanjuje na 2:3. Ovaj puta strijelac je bio zairski napadač s portugalskom putovnicom Aziza Makukula. Rezultat je do kraja ostao isti i Athletic zasluženo upisuje prvu prvenstvenu pobjedu.
Prvu pobjedu u novom prvenstvu ostvarila je i momčad Racinga iz Santandera. Nakon tri poraza i dva neodlučena rezultata na gostujućem terenu su nadigrali momčad Osasune i pobijedili rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utkamici postigao je brazilski veznjak Felipe Melo iz jedanaesterca u 53. minuti.
Mallorca je pobjedom u Valenciji protiv Levantea osvojila tri boda i time preskočila svojeg današnjeg suparnika na ljestvici. Arrango je postigao pogodak za Mallorcu u 22. minuti susreta. Dvanaest minuta prije kraja domaćini su ostali bez isključenog Kapoa.
Uzbudljiv susret na Anoeta stadionu odigrali su domaćin Real Sociedad i gosti iz Zaragoze. Domaćini su bolje otvorili utakmicu i nakon 29. minuta igre u vodstvo ih dovodi Prieto iz kaznenog udarca. Tri minute nakon toga domaći veznjak Rivas zarađuje drugi žuti karton i mora napustiti igralište. Gosti to znaju iskoristiti i ubrzo poravnjavaju rezultat. Strijelac iz drugog kaznenog udarca na utakmici bio je Milito u 34. minuti. U drugom dijelu gosti pritišću protivnika i u razmaku od samo četiri minute riješavaju pitanje pobjednika. Prvo Diogo dovodi svoju momčad u vodstvo u 55. minuti, a nakon toga Milito svojim drugim pogotkom u 59. postavlja konačan rezultat utakmice 3:1.
Villarreal i dalje pokazuje slabe igre i ponovno ne uspijeva pobijediti na domaćem terenu. Ovaj puta su odigrali bijednih 0:0 protiv momčadi Espanyola.

Veliki Real gostovao je u subotu navečer kod Getafea, i to bez podosta važnih igrača u svojoj postavi (Cannavaro, Cicinho, Ramos, Salgado), što se i osjetilo, jer je domaćin od početka bio bolja momčad. Pachon i Del Moral radili su velike probleme obrani Madriđana, a samo zahvaljujući Casillasu gosti nisu do poluvremena bili u deficitu...U nastavku Capello pokušava razbuditi svoju momčad, no jednostavno protiv motiviranog Getafea nisu imali šanse. Domaćin do zasluženog pogotka stiže u 62. minuti, kada je Alexis najviši u skoku za 1:0. Niti to nije probudilo sastav Reala, jer domaćin kontranapadima i dalje opasno prijeti i propušta nanijeti i veći poraz "kraljevima". Sve je "začinio" Ronaldo crvenim kartonom u 90. minuti zbog kojeg će sljedećeg tjedna propustiti veliki derbi protiv Barcelone.
U drugoj subotnjoj utakmici madridski Atletico je s 2:1 bio bolji od Recreativa iz Huelve. Gosti su došli u vodstvo Guerrerovim pogotkom iz odbijanca u 63. minuti, nakon što prethodno nije iskoristio 11-erac, dok su se za Atleticov preokret pobrinuli Torres (72. - 11 m) i Aguero (78.).
Obje momčadi završile su utakmicu s desetoricom na terenu. U 81. minuti Recreativo je ostao bez isključenog Bautiste, a šest minuta kasnije drugi žuti karton zaradio je i Atleticov Seitaridis.

U velikom derbiju šestog kola na Nou Campu pred 98.600 gledatelja Barcine zvijezde bile su bolje od gostiju iz Seville. Barcelona je tako nakon jučerašnjeg poraza Real Madrida i današnjeg poraza Valencije ostala jedina momčad španjolskog nogometnog prvenstva bez poraza.
Prvi pogodak na utakmici gledatelji su vidjeli nakon 28. minuta igre. Domaćine je u vodstvo doveo Brazilac Ronaldinho. Njegov udarac s bijele točke bio je prejak za vratara Seville Palopa. Trenunto najbolji strijelac španjolskog prvenstva, Kanoute, svojim petim pogotkom u prvenstvu izjednačio je rezultat na 1:1 u 37. minuti. Domaćini se brzo bude iz šoka i samo dvije minute nakon toga Ronaldinho postiže svoj drugi pogodak na utakmici. Barcelona ponovno vodi.
U drugom dijelu mreže su mirovale sve do 81. minute kada je Lionel Messi postigao treći pogodak za Barcelonu na ovoj utakmici. Momčad Franka Rijkaarda upisuje nova tri boda i sama ostaje na vrhu ljestvice sa 16 osvojenih bodova. Sevilla je trenutno na četrvtom mjestu s 12 bodova.
U posljednjem susretu šestog kola susreli su se Real Betis i Deportivo la Coruna. Na žalost domaćih navijača, momčad Betisa nije uspjela upisati pobjedu, ali je u zadnjim trenucima utakmice spasila bod. Vodeći pogodak za Deportivo postigao je Arizmendi u trećoj minuti nastavka. U samoj završnici utakmice domaćinima je bod sačuvao Robert uspješnim izvođenjem najstrože kazne. Oba sastava završila su utakmicu s igračem manje jer su isključeni gostujući igrač Luis u 65. minuti i domaći igrač Sobis u 82 utakmice.





Španjolsko prvenstvo, šesto kolo:
Getafe - Real Madrid 1:0, Atletico Madrid - Recreativo Huelva 2:1.
Real Sociedad - Real Zaragoza 1:3, Villarreal - Espanyol 0:0, Levante - Mallorca 0:1, Osasuna - Racing 0:1, Celta - Valencia 3:2, Gimnastic De Tarragona - Athletic Bilbao 2:3,Barcelona - Sevilla 3:1, Betis - Deportivo 1:1.

Tablica:
1 Barcelona 6 5 1 0 16 : 5 +11 16
2 Valencia 6 4 1 1 12 : 5 +7 13
3 Atlético Madrid 6 4 1 1 10 : 5 +5 13
4 Sevilla 6 4 0 2 13 : 8 +5 12
5 Real Madrid 6 3 2 1 8 : 3 +5 11
6 Deportivo 6 3 2 1 8 : 5 +3 11
7 Real Zaragoza 6 3 1 2 14 : 9 +5 10
8 Recreativo Huelva 6 3 1 2 8 : 6 +2 10
9 Getafe 6 3 1 2 4 : 3 +1 10
10 Villareal 6 2 2 2 5 : 6 -1 8
11 Mallorca 6 2 2 2 4 : 5 -1 8
12 Celta Vigo 6 2 1 3 9 : 11 -2 7
13 Osasuna 6 2 1 3 4 : 6 -2 7
14 Levante 6 2 1 3 6 : 11 -5 7
15 Racing 6 1 2 3 4 : 8 -4 5
16 Espanyol 6 1 2 3 2 : 6 -4 5
17 Athletic Bilbao 6 1 2 3 6 : 13 -7 5
18 Real Betis 6 1 1 4 7 : 9 -2 4
19 Gimnastic 6 1 1 4 6 : 13 -7 4
20 Real Sociedad 6 0 1 5 5 : 14 -9 1

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Le Championnat
-Lyon nezaustavljiv, domaćini uvjerljivi-
-Adieu Marseille-
U matineji devetog kola francuskog prvenstva, jubilarni 90. derbi u povijesti Le Championnata odigrali su ljuti rivali - momčadi Lyona i St. Etiennea. Momčad trenera Houlliera je bez Freda, Coupeta, Carewa te Cacape dočekala četveroplasiranu, dosad na gostovanjima neporaženu ekipu trenera Hašeka...
Iako je St. Etienne zadnji put na Gerlandu slavio još 1993., sjajnom je partijom umalo zakočio prvaka. Prvo poluvrijeme je zaključeno u ravnopravnoj igri bez izglednijih prigoda, a u nastavku se gost ohrabrio te je Vercoutre u dva navrata bio prisiljen spašavati gol Lyona ispred Guarina u 48. te Piquionnea u 54. minuti. U 64. uzvraća Juninho, ali Junot, najbolji igrač francuskog prvenstva proteklog mjeseca, fenomenalno brani. Međutim, već u sljedećem napadu Tiago dovodi domaćina u vodstvo.
St. Etienne se, pak, ne predaje, štoviše, u 67. poravnava rezultat. Udarac Hautcouera se odbija od Abidala te vara vratara. Slijedi opsada gola St. Etiennea koju je Juninho umalo upropastio jer mu je ionako prestrogo dosuđeni jedanaesterac u 82. obranio sjajni Junot. Ipak, gosti se u posljednjih deset minuta nisu uspjeli obraniti s igračem manje (isključen Diatta nakon prekršaja nad Maloudom) i Juninho se iskupljuje za prethodni promašaj i na asistenciju Maloude postiže konačnih 2:1 za Lyonovu devetu uzastopnu pobjedu te sjajno raspoloženje uoči neugodnog gostovanja kod Dinama u Kijevu.
Još je jedan francuski predstavnik u Ligi prvaka ubilježio pobjedu uoči srijede i domaćeg ogleda s Liverpoolom. Naime, Bordeaux je s minimalnih 1:0 slavio protiv Lekinog Monaca (Jerka doduše nije bilo ni na klupi). Momčad iz Kneževine je tako i dalje ostala bez gostujuće pobjede u ovoj sezoni i što je još gore ostala u vrlo nezavidnoj poziciji na ljestvici s tek sedam bodova u devet susreta. Utakmicu bez izglednijih prigoda, inače, riješio je u 70. minuti Brazilac Perea koji je tek nekoliko minuta ranije zamijenio Laslandesa. Iznenadnu, sjajnu priliku za izjednačenje, pak, propustio je Di Vaio.
Treća francuska momčad u iščekivanju euro-utorka i dvoboja s AEK-om, Lille je na gostovanju kod Troyesa ubilježio tek remi. Tek, jer je nakon poraza od Lyona tražio sva tri boda kako bi održao kakav-takav priključak s vrhom. Poveo je ipak domaćin, u 38. minuti Nivet realizira najstroži udarac nakon prekršaja Vitakića te na odmor odlazi sa zasluženom prednošću jer je osim gola pružio dopadljiviju igru s nekoliko lijepih prigoda, u prvom redu Barbose i Lacourta. Izjednačenje donosi Keita u 47., a do kraja Le Crom u dva navrata maestralno čuva domaću mrežu pred naletima Mirallasa.
Paris-SG je u dvoboj sa Sedanom krenuo s četrnaeste pozicije uz osam osvojenih bodova u osam odigranih utakmica. Još jedan kiks momčad trenera Lacombea si stvarno nije mogla priuštiti. Pred 35.000 navijača i s konačno okončanom aferom Dhorasoo tek druga prvenstvena pobjeda je ipak upisana. PSG je poveo već u 6. minuti pogotkom Fraua nakon sjajne asistencije Kaloua. Međutim, u 18. domaćin se uzalud buni reklamirajući ofsajd jer Lachor poravnava na 1:1.
Slijede odlične prigode Fraua i Paulete, ali ni gosti ne odustaju. U 35. Landreaua spašava stativa dok s druge strane Paulo Cesar iz slobodnog udarca s 25 m gađa prečku. Vrlo burno poluvrijeme zaključuje u 43. crveni karton Fraua. Po povratku s odmora, u 49. minuti Yepes je najsnalažljiviji i Regnaultovu obranu Cesarova udarca posprema u mrežu za ekspresno vraćanje prednosti Parižanima. U 56., pak, Pauleta povisuje rezultat na sjajno dodavanje Kaloua te u 73. i konačno rješava pitanje pobjednika iz jedanaesterca nakon prekršaja Lachora na Drameu. Sedan tek smanjuje u trećoj minuti sučeve nadoknade.
Posljednjeplasirana Nice je u sjajnom ritmu odigrala susret s Lorientom te pokazala da zaista nije momčad koja zaslužuje čamiti na začelju ljestvice. Odlučna u namjeri osvajanja sva tri boda, momčad s Azurne obale je povela već u 11. minuti golom Belliona. Isti je igrač strijelac i drugog zgoditka u 50. minuti. Odličnu partiju zaključio je Kone u 75. za konačnih, posve zasluženih 3:0 te izlazak iz zone ispadanja.
Na La Beaujoireu su se sastale dvije momčadi u krizi, a nakon utakmice domaćin je zapao u još gore probleme te pao na samo dno tablice. U dosadnoj utakmici i turobnoj atmosferi Sochaux je slavio protiv Nantesa golovima Afolabija u 28. i Alvara Santosa iz jedanaesterca u 47. minuti.
Pretposljednjeplasirani Rennes je ubilježio tri izuzetno vrijedna boda u utakmici s Auxerreom. Nakon pomalo pasivnog ulaska u susret, domaćin se ohrabrio i s nekoliko poluprigoda najavio moguće iznenađenje. U 28. Didot bombom s 35 m gađa prečku, ali u 38. minuti Nigerijac Utaka prekrasnim poluvolejem dovodi Rennes u zasluženo vodstvo koje u prvoj minuti sučeve nadoknade povećava Marveaux. Utaka u 80. odlučuje pitanje pobjednika, a Mathis uspijeva u 93. tek ublažiti rezultat.
Posljednju večerašnju utakmicu odigrali su Toulouse i Valenciennes pred ispunjenim Municipalom. Naime, domaćin je odlučio počastiti svoje vjerne navijače te je ulaznice prodao po univerzalnoj cijeni od 5 €. Potez se isplatio i nošeni sjajnom podrškom publike, Toulouse se ekspresno obračunao s novajlijama iz Valenciennesa. Već u 9. Battles dovodi ljubičaste u vodstvo, u 12. minuti nesporazum vratara Penneteaua te Matera koristi Mansare, a u 29. obrana gostiju ponovno briljira i omogućuje Ebondu prigodu za prvijenac u francuskom prvenstvu. Čistih 3:0 za visoku četvrtu poziciju.

Iako je gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje, Nancy je izvukao bod na gostovanju kod Le Mansa. Susret devetog kola francuskog prvenstva završen je bez pogodaka, a gosti su od 53. minute igrali bez isključenog Berenguera. Remijem je završen i dvoboj Lensa i Marseillea koji su odigrali 1:1...Čini se da momčad Marseillea ipak nije u stanju održati pritisak na peterostruke prvake iz Lyona te bi se već nakon devet odigranih kola moglo s priličnom sigurnošću ustvrditi da najavljene prognoze o šetnji do nove titule lavova nisu bile pretjerane.Naime, nakon jučerašnje pobjede protiv St Etiennea, Lyon je pobjegao na velikih 6 bodova pa je Marseille bio primoran tražiti sva tri boda na teškom gostovanju kod Lensa.
U vrlo tvrdoj utakmici, prvo poluvrijeme je odigrano praktički bez prigoda, a u istom se ritmu nastavilo i po povratku s odmora. Golova vjerojatno ne bismo ni vidjeli da u 61. Vignal ne pravi prekršaj za jedanaesterac na Niangu (zaradivši usput i isključenje) kojeg sam Niang pretvara u vodstvo gostiju iz Marseillea. Brojčano inferiorni Lens ipak upinje svim silama tražeći izjednačenje koje i stiže u 78. minuti kada Aruna vara Carrassoa realizirajući kazneni udarac dosuđen nakon prekršaja Cane na Hiltonu. Rezultatom 1:1 utakmica je privedena kraju, zaostatak ekipe s Velodromea je 5 bodova, je li već gotovo...?
U popodnevnom je, pak, terminu, odigran susret Le Mansa i Nancya u kojoj je domaćin upisao i treću uzastopnu domaću nulu, a gost potvrdio visoku klasu. Druga najbolja obrana lige s tek pet golova primljenih u devet utakmica je, naime, izdržala gotovo cijelo drugo poluvrijeme s igračem manje nakon 54. minute i zasluženog izravnog crvenog kartona Berenguera. U vrlo izjednačenoj utakmici, uz tek jednu izglednu prigodu domaćina (u 45. minuti Sorin brani jedan-na-jedan Grafiteu), konačnih 0:0 je najrealniji mogući ishod.


Rezultati: deveto kolo:
Lyon - St Etienne 2:1, Toulouse - Valenciennes 3:0, Rennes - Auxerre 3:1, Troyes -Lille 1:1, Nice - Lorient 3:0, Paris-SG - Sedan 4:2, Nantes - Sochaux 0:2, Bordeaux - Monaco 1:0Le Mans - Nancy 0:0, Lens - Olympique Marseille 1:1.

Tablica:
1 Lyon 9 8 1 0 22 : 7 +15 25
2 Olympique (M) 9 6 2 1 17 : 5 +12 20
3 Nancy 9 4 4 1 9 : 5 +4 16
4 Toulouse 9 4 3 2 12 : 10 +2 15
5 Bordeaux 9 5 0 4 11 : 12 -1 15
6 Lille 9 4 2 3 14 : 11 +3 14
7 Lens 9 4 2 3 13 : 11 +2 14
8 St. Etienne 9 4 2 3 13 : 12 +1 14
9 Le Mans 9 3 4 2 12 : 12 0 13
10 Sochaux 9 3 3 3 12 : 13 -1 12
11 Auxerre 9 3 3 3 11 : 14 -3 12
12 PSG 9 3 2 4 12 : 13 -1 11
13 Valenciennes 9 3 2 4 9 : 13 -4 11
14 Lorient 9 2 4 3 9 : 12 -3 10
15 Rennes 9 2 3 4 8 : 11 -3 9
16 Troyes 9 1 4 4 8 : 11 -3 7
17 Nice 9 2 1 6 9 : 13 -4 7
18 Monaco 9 2 1 6 8 : 12 -4 7
19 Sedan 9 1 4 4 11 : 16 -5 7
20 Nantes 9 1 3 5 7 : 14 -7 6

-Calcio-
-sa talijanskog prvenstva nemeam potpuni izvještaj pa evo samo tablica i rezultati-

14.10.2006. Sampdoria Milan (-8) 1:1
14.10.2006. Siena Messina 3:1
15.10.2006. Parma Udinese 0:3
15.10.2006. Empoli Fiorentina (-19) 1:2
15.10.2006. Torino Chievo 1:0
15.10.2006. Palermo Atalanta 2:3
15.10.2006. Ascoli Livorno 0:2
15.10.2006. Inter Catania 2:1
15.10.2006. Lazio (-11) Cagliari 0:0
15.10.2006. Reggina (-15) Roma 1:0

1 Inter 6 4 2 0 12 : 8 +4 14
2 Roma 6 4 0 2 10 : 3 +7 12
3 Palermo 6 4 0 2 14 : 12 +2 12
4 Udinese 6 3 2 1 9 : 4 +5 11
5 Siena 6 3 2 1 8 : 6 +2 11
6 Livorno 6 3 2 1 6 : 4 +2 11
7 Atalanta 6 2 3 1 7 : 5 +2 9
8 Empoli 6 2 2 2 6 : 5 +1 8
9 Messina 6 2 2 2 7 : 7 0 8
10 Sampdoria 6 1 4 1 10 : 10 0 7
11 Catania 6 1 2 3 7 : 12 -5 5
12 Torino 6 1 2 3 4 : 10 -6 5
13 Milan (-8) 6 3 3 0 6 : 2 +4 4
14 Cagliari 6 0 4 2 4 : 6 -2 4
15 Ascoli 6 0 3 3 3 : 8 -5 3
16 Chievo 6 0 1 5 5 : 10 -5 1
17 Parma 6 0 1 5 3 : 14 -11 1
18 Lazio (-11) 6 3 1 2 8 : 4 +4 -1
19 Reggina (-15) 6 2 2 2 8 : 9 -1 -7
20 Fiorentina (-19) 6 3 0 3 8 : 6 +2 -10

-to bi bilo to od nogometa a sada još samo jedna sportska vijest-

-Beč impresivno obranjen-
Image Hosted by ImageShack.us
Ivan Ljubičić odigrao je odličan meč, odlično finale i okrunio odličan tjedan na ATP turniru u Beču. Bez pravih problema, "Ljubo" je obranio prošle godine osvojenu titulu u Beču, nadvladavši Čileanca Fernanda Gonzaleza u laka tri seta...Još jedna odlična predstava Ivana Ljubičića, koji je na ovaj način došao veoma blizu osiguranog mjesta u Šangaju. Od početak susreta Ivan je izgledao dominantniji, sigurniji i jači od Čileanca koji je ovog tjedna napravio niz velikih pobjeda, ali protiv Ljubičića nije išlo.
U prvom setu Ljubičić je napravio ključni break u trećem gemu kada je odličnom backhand dijagonalom prošao Čileanca na mreži, a tu prednost držao je do kraja seta. U drugom setu, Ljubičić je ponovno napravio prvi break i to u petom gemu, a tu prednost ponovno nije ispuštao za 2:0 u setovima.
Treći je ipak bio prikaz pravog Gonzaleza koji je itekako namučio Ljubičića. Ljubičić je morao na početku spašavati 0:40, a kasnije i još jednu prednost Čileanca. No, kako to inače biva, odličnom igrom Ljubičić je spasio sve četiri break-lopte, te se kasnije našao u sličnoj situaciji, samo s druge strane. Tada je Gonzalez uspio spasiti nekoliko break lopti, ali kod 5:5 forhendom u mrežu daje break za servis za meč Ljubičiću koji lako na drugoj meč lopti osvaja treći naslov sezone.

ATP Beč, 15.10.2006., finale: Ivan Ljubičić (CRO, 1) - Fernando Gonzalez (CHI, 5) 6:3, 6:4, 7:5.

.......to je to za sada adijo van......mahwave



Post je objavljen 16.10.2006. u 08:31 sati.