Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Nesuđena direktorica Hine optužena za mobbing


Smiljanka Škugor-Hrnčević, čije imenovanje direktricom Hine osporava Ivo Sanader ne nalazi se na listi omiljenih u državnoj novinskoj agenciji. Za neomiljenost kod kolega nije presudan njen politički stav (potpisnica je zahtjeva 555 uglednika Vladi za obacivanjem haaške optužnice protiv Ante Gotovine) kolik uvjerenje dobrog dijela novinara da se u karijeri uglavnom oslanjala na politiku, ne vjerujući pretjerano u vlastite profesionalne sposobnosti.

Novinar Ivo Lučić za kojeg se ne može reći da gaji neke "lijeve" političke stavove optužio ju je za mobbing. Hinini kuloari šapuću da je gospođi Smiljanki smetala njegova "pretjerana pismenost". Ništa čudno jer je vijest njenom kontroveznom imenovanju diretoricom Hine, na njenu inicijativu i uz njenu superviziju objavljena uz kardinanu pravopisnu pogrešku, tipičnu za tabloide u Srbiji, a neoprostivu za hrvatsku novinsku agenciju.

Obratite pažnju:

Škugor-Hrnčević diplomirala je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu nakon čega je bila suradnica Večernjeg lista i Vijesnika.

Hina/Večernji list, 12.10.2006.






Post je objavljen 15.10.2006. u 12:55 sati.