Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Hodočašće Vrhbosanske nadbiskupije u Mariju Bistricu

Najava


Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić prije gotovo mjesec dana pozvao je sve župnike i druge pastoralne djelatnike da na razini dekanata ili jedne regije u Vrhbosanskoj nadbiskupiji da sutra, u nedjelju, 15. listopada, organiziraju hodočašće u Mariju Bistricu i pozovu što veći broj vjernika na ovo hodočašće.
Hrvatski narod ima svoje središnje nacionalno Marijansko svetište u Mariji Bistrici. Mi smo do sada običavali organizirati hodočašća u naša nadbiskupijska Marijanska svetišta što predstavlja jedno dragocjeno iskustvo naše povezanosti na razini mjesne Crkve. Međutim, kao dio hrvatskoga naroda ne želimo zapostaviti ni gajenje zajedništva na razini cijele Crkve u Hrvata. Stoga ćemo ove godine po prvi puta organizirati hodočašće u Hrvatsko nacionalno svetište u Mariji Bistrici koje će se održati u nedjelju, 15. listopada 2006. godine. Središnji događaj će biti svečano Misno slavlje u 11:00 sati,
piše kardinal Puljić ističući da se na ovaj način želi živjeti pobožnost prema nebeskoj Majci u mjesecu listopadu posvećenom krunici, ali isto tako gajiti zajedništvo hrvatskoga naroda.
Uopće ni ne sumnjamo da će se i veliki broj vjernika iz uskopaljskih župa, kao i brojni Uskopljani koji žive u republici Hrvatskoj odazvati ovome pozivu i prisustvovati sutrašnjem misnom slavlju. (kta/uskopljeblog.hr)

Post je objavljen 14.10.2006. u 22:30 sati.