Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cibonazg

Marketing

Cibona poražena u Vršcu

Cibona je večeras u Vršcu doživjela prvi ovosezonski poraz, a pobjednik je bio domaći Hemofarm. Vršačka momčad je vodila većim djelom susreta, a Cibona se uglavnom držala na nekoliko poena zaostatka. Vukovi su vodili početkom susreta te u drugoj četvrtini, ali vodstvo nije prelazilo 4 poena viška, te je na kraju Hemofarm slavio rezultatom 86:72.

Cibona dobro otvara susret i vodi 3:0, ali se Hemofarm ubrzo vraća i odlazi u vodstvo 9:4 tricama Topića i Borisova. Prva veća prednost domaćina dolazi nakon Andrićevog zakucavanja za 11:9, nakon čega Topić ne dopušta dalje približavanje Cibone, te pogađa dvije uzastopne trice i Hemofarm odlazi na 17:9. Nakon time-outa koji je usljedio potom, u igru umjesto Warrena ulazi mladi Goran Vrbanc, a Cibona u drugu četvrtinu ulazi sa 6 poena zaostatka.

Vrbanc u drugoj četvrtini odlično koristi minute, te bez promašaja postiže devet poena za redom, nakon čega se vraća na klupu, a Cibona se upravo njegovom zaslugom našla na svega nekoliko poena zaostatka. Prvo izjednačenje Ciboni donosi Wright košem za 39:39, da bi u idućem napadu isti igrač doveo Cibonu u novo vodstvo pred sam kraj četvrtine, te Cibona na odmor odlazi s pozitivnih 39:41.

Početkom treće četvrtine Hemofarm vraća vodstvo u svoj posjed, te ga ne ispušta do početka zadnje četvrtine. Cibona se kroz cijelu četvrtinu držala na nekoliko poena zaostatka, ali nedostajalo je koncentracije za podhvat. Anzulović je rotirao sve igrače osim Marina Rozića, ali kod malo njih je naišao na pozitivne reakcije. Wright je zabijao, ali su ga mučile osobne pogreške.

Početkom zadnje dionice Mance sa košem i bacanjem izjednačuje na 63:63, ali se Hemofarm ubrzo vraća u vodstvo koševima Joksimovića. Cibona se još držala u igri do polovice četvrtine, ali onda Milenko Topić svojom petom triciom za 77:68 određuje smjer susreta, te se gosti više ne uspjevaju približiti.

Za najbolje pojedince susreta nametnuli su se Milenko Topić sa 21 poenom i 12 skokova, te Vladan Vukosavljević također sa 21 poenom, uz znatno precizniji učinak i sedam skokova. Kod Cibone najbolje su odigrali Jurica Žuža te Brindley Wright. Žuža je za nešto manje od 19 minuta postigao 12 poena i uhvatio četiri skoka, dok je Wright za 29 minuta u igri ostvario 14 koševa i pet skokova.

Iako je Cibona odigrala ispod očekivane razine, konačni rezultat ovoga puta nije pokazatelj stanja na parketu, jer ovdje je Cibona većim djelom susreta domaćinu puhala za vrat, a pobijednik je tek odlučen nekoliko minuta prje kraja susreta. Trener Anzulović može biti zadovoljan igrom Gorana Vrbanca, iako je i dosta razloga za nezadovoljstvo. I nakon ove utakmice Anzulović nema riješeno pitanje učinka razigravača, jer Jerry McCullough za pola sata, koliko je proveo u igri, iako je upisao pet asistencija, nije zabio ni poena, a Vedran Morović je zabio šest, uz ne tako dobru igru.

Dakle, sada više nema neporaženih momčadi u ligi, jer je i FMP izgubio od Geoplin Slovana, i tako meni odnio neke novce iz džepa, ali to uopće nije bitno. Iduća Cibonina utakmica je gostovanje u Sarajevu, a Bosna je jučer izgubila od Zagreba. Ovaj izvještaj s utakmice sam napisao na kosarka.hr tako da sam ga samo kopirao, jer mi se stvarno ne da pisati istu stvar dva puta.

Post je objavljen 14.10.2006. u 20:25 sati.