Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jacksparrow

Marketing

Pirati s Kariba: Mrtvačeva Škrinja

Pirati s Kariba: Mrtvačeva Škrinja (eng. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest) nastavak je filma Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera. Premijera je održana 25.6.2006. u Los Angelesu. Za prva tri dana prikazivanja zaradio je 135,634,554 $ rušeći sve rekorde gledanosti. Do danas je u cijelom svijetu zaradio preko 1.000.000.000 dolara.
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
Radnja
Piratski kapetan Jack Sparrow (Johnny Depp) otkriva da njegova duša pripada legendarnom Davy Jonesu (Bill Nighy), besmrtnom gospodaru morskih dubina i kapetanu Ukletog Holandeza, sablasnog broda kojim upravljaju duše utopljenih mornara, sada preobražene u morske fantome. Ako Jack ne pronađe način da se izvuče iz toga, i sam će postati član posade Ukletog Holandeza i vječno patiti služeći Davy Jonesu. Sve to naglo prekida planove za vjenčanje njegovih prijatelja Willa Turnera (Orlando Bloom) i Elizabeth Swann (Keira Knightley) koji su i protiv svoje volje uvučeni u novu Jackovu pustolovinu. Voodoo vještica Tia Dalma (Naomie Harris) povjerava Jacku da srce Davy Jonesa nije u njegovim grudima, nego zatvoreno u čuvenoj Mrtvačevoj škrinji. Nakon što je primio na brod bivšeg neprijatelja Jamesa Norringtona (Jack Davenport) koji je izbačen iz mornarice jer je u potjeri za Crnim biserom izgubio svoj brod Dauntless, Jack kreće u potragu za Mrtvačevom škrinjom zakopanim na Otok križeva (Isla Cruces). I kao da sve to nije dovoljno, Istočnoindijska trgovačka kompanija šalje lorda Cutlera Becketta (Tom Hollander) da uhvati Jacka, koji se i sam želi dokopati Mrtvačeve škrinje kako bi zavladao Davy Jonesom a preko njega svim svijetskim morima.
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
Kapetan Jack Sparrow otvara Mrtvačevu škrinju

Zanimljivosti
Prije objavljivanja službenog naziva filma, prema nekim glasinama, trebao je nositi naslov Blaga izgubljenog Ponora (Treasures of the lost Abyss). Prema tim glasinama Jack je trebao krenuti u potragu za Ponorom, prvim piratskim brodom na Karibima, i blagom koje je sakriveno na njemu.
Na kraju filma se živ pojavljuje piratski kapetan Hector Barbossa (Geoffrey Rush) koji je ubijen u prošlom dijelu.
U filmu se pojavljuje Bootstrap Bill Turner (Stellan Skarsgard), otac Willa Turnera, kao član posade Ukletog Holandeza.
U legendama o moru Davy Jones i Ukleti Holandez nemaju nikakve veze jedno s drugime.
Upravo se snima nastavak ovog filma, Pirati s Kariba: Na kraju svijetova




Post je objavljen 13.10.2006. u 14:57 sati.