Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sexualfreak

Marketing

Nimfomanija!

E, svi bi mi željeli nimfomanku u svom životu, jel'da dečki? (ovo se ne odnosi na gay ekipu). Ja je nisam nikad našao, a sumnjam da je itko od vas. (Moli se nimfomanka,ako čita ovaj blog, a ako si stvarno nimfomanka čitat ćeš ga, da se javi sa svojom slikom, mjerama i sl. na moju e-mail adresu. Hvala.)

Ispada da su nimfomanke izmislili muškarci, odnosno muška perverzna mašta. Ah, ko zna. ;)

Ali ja sam našao jedan,ajmo reći, stručni tekst o NIMFOMANIJI, pa nek' pročita koga zanima.
Rečenice su izvučene iz konteksta, ali sve je to isti kurac, samo sam ja to malo skratio.
Cijeli tekst možete pročitati na službenoj stranici PLIVE.



"Riječ "nimfomanija" je grčkog porijekla i doslovno znači "djevojačko ludilo". Oxfordov rječnik engleskog jezika (Oxford English Dictionaty) je definira kao "žensku bolest koju karakterizira morbidna i nekontrolirana seksualna želja". Ostavljajući pitanje bolesti po strani, većina definicija nimfomanije uključuje elemente pretjerane i nekontrolirane seksualne želje. Ekvivalentni pojam za muškarce je SATIRIJAZA.

Koncept "nekontrolirane" seksualne želje kao dio pojma nimfomanije uvodi klinički aspekt koji se odnosi na motivaciju. Primjerice, žena koja ima deset seksualnih kontakata s različitim partnerima dnevno s kliničkog se stajališta nekada smatrala nimfomankom. Prostitutka koja je imala isti broj kontakata na dan nije bila smatrana nimfomankom, zbog toga što se pretpostavlja da joj je motivacija financijske prirode, a ne njena vlastita seksualna želja i zadovoljenje. Opis seksualne želje kao nekontrolirane sugerira mogućnost postojanja nezasitnog libida ili drugih čimbenika koji osobu potiču na česte seksualne kontakte.

Najčešće spominjani čimbenici uključeni u pretjeranu seksualnu želju su česti seksualni kontakti koji ne uključuju zadovoljenje ili orgazam, emocionalna napetost, manična stanja, opsesivno-kompulzivni poremećaji, prekomjerna potreba za prihvaćanjem od strane muškaraca, te pokušaj negacije homoseksualnih osjećaja.

Zaključno, čini se da nimfomanija ponajprije prebiva u muškim seksualnim fantazijama. Kao što je Donald Symons primijetio: "Seksualno nezasitnu ženu ćete primarno (ako ne i isključivo) naći u radikalnoj feminističkoj ideologiji, nadama dječaka i strahovima muškaraca."


Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 12.10.2006. u 20:27 sati.