Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rozza

Marketing

Pula

Idemo dalje wink Iz Opatije smo krenuli obalom prema Puli. Jedno od mjesta kojim smo prošli zove se Zagorje zujo Kad smo vidjeli ploču s takvim natpisom zaključili smo da i nismo tako daleko odmakli, a putujemo cijeli dan.. Ovo je bio pokušaj šale smijeh


I tako, malo po malo, došli smo do Pule. Nažalost, zbog nedostatka vremena, morali smo se odlučiti za razgledavanje samo onog najvažnijeg, a to je naravno amfiteatar.
Građevina je zaista impresivna! Kad uđete unutra, osjećate se kao da putujete kroz vrijeme.. Zamišljate borbe gladijatora i lavova.. publiku u gledalištu kako plješće i veseli se svakoj kapljici krvi.. svaki kamen priča neku svoju priču.
Vrijeme nas nije baš poslužilo.. bilo je oblačno i prohladno tako da i nisam baš zadovoljna fotkama, ali ipak prilažem nekoliko:



Pulaska Arena 1



Pulska Arena 3Pulska Arena 2




Spustili smo se i u prolaze ispod Arene koji su uređeni kao muzej. Navodno su kroz te prolaze dovodili lavove i puštali ih gladijatorima u borilište.. Strop i još neki dijelovi nisu autentični.. pretpostavljam da su ti zahvati morali biti napravljeni radi sigurnosti i stabilnosti cijele konstrukcije. Evo nekoliko fotki:



Pulska Arena 4


Pulska Arena 5Pulska Arena 6


Neopisiv je osjećaj biti na jednom takvom mjestu..



Post je objavljen 12.10.2006. u 11:05 sati.