Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yoko

Marketing

Moj izbor, pravi izbor!

Mnogi od nas teško donose odluke. Bojimo se da ćemo odaberemo li pogrešno, cijeli život biti nesretni, odnosno snositi posljedice pogrešnog izbora.

Ipak, prvo što morate znati je da ne postoji pogrešna odluka.

Rečenica da bi zbog jedne odluke cijeli život snosili posljedice i na papiru zvuči smiješno, a u životu uopće ne funkcionira.

Donijeti bilo kakvu odluku je uvijek bolje nego ne donijeti odluku uopće. Bez obzira na ishod, bar ste imali hrabrosti usuditi se i krenuti u određenom smjeru. Ako ne donesemo odluku uopće nećemo imati mogućnost za ostvarenje planova.

Zbog toga odluka nikad ne može biti pogrešna. Bez obzira na rezultate koji iz nje proizašli naučit ćemo vrijednu lekciju. Čak i ako se u međuvremenu predomislimo i shvatimo da ne želimo više ići u smjeru odluke, na dobitku smo.

Npr. ako ste oduvijek željeli živjeti u velikom gradu, zbog te želje ostavite obitelj i prijatelje u malom mjestu u kojem ste rođeni. Ipak, tamo shvatite da vam se baš i ne sviđa život u velikom gradu. Ali to nikad ne biste saznali da se niste usudili otići tamo. Da niste donijeli odluku i preselili se. Dakle, imate mogućnost vratiti se u svoj grad s jednim iskustvom više. Više ćete cijeniti mali grad i ugođaj koji vam pruža. Umjesto da se stalno pitate što se događa tamo negdje izvan, da slušate priče, gledate televiziju, moći ćete potpuno uživati u malom gradu, jer ćete znati da živite u njemu jer vi to želite, jer ste vi to izabrali, a ne zato što nikad niste imali prilike za život u velegradu. U ovom slučaju vaša odluka da živite u velikom gradu nije bila pogrešna. Ona je bila ispravna. Ali nakon nje ste donijeli još jednu odluku, vratiti se u mali grad.

Mogućnost izbora je velika privilegija koju danas imamo i trebamo to znati cijeniti. Mogućnost izbora je pravo za koje su se mnogi kroz povijest za nas borili. Zbog toga naučite iskoristiti to svoje pravo i sami donosite svoje odluke.

-Josip-

Post je objavljen 10.10.2006. u 16:44 sati.