Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slonic

Marketing

znanstveni rad????????????

Od danas, moram priznati, puno lakše dišem. Već sam izbezumljena, ali uspijeli su- citat: "Veliki umovi godinama su pokušavali riješiti ovaj problem. No sada su znanstvenici napokon otkrili kako spriječiti da vam tost padne točno na onu stranu na koju ste nanijeli svoj omiljeni namaz"!!!!!

Otvorim portal da vidim što ima novoga i stvarno mi ja laknulo???!!!!! Jebote, ako je netko stvarno za to dobivao godinama plaću!!!!!!!!!!!!!!!! Možda je to veliko otkriće.....neznam, možda bi se ja mogla baciti u znanstvenike, ionako dosta vremena provodim u kuhinji...tko zna koliko tu ima još neotkrivenih tajni...treba samo obratiti pažnju!!!!

Voljela bi da mi netko otkrije, neka naprave studiju kako preživjeti školovanje djece, plaćanje režija, prehraniti se a da bude koliko toliko zdravo, i još po mogućnosti si priuštiti izlazak u kino ili kazalište kako bi povremeno pobjegao od sresa, čak i druženje doma postaje skupo.....kupiš cugu, nešto pripremiš za grickanje, jebiga sve malo po malo........

A koliko trebate samo za jedno dijete???? osnovna škole je p....dim naspram srednje. Taman se vratite s godišnjeg odmora, koji izbije i zadnju lipu iz džepa, a ono moraš djete opremiti za školu. Bez pretjerivanja, time da smo pola kupili u antikvarijatu, knjige su naš koštale çca 1500 kn, s time da još dokupljujemo zbirke zadatake (koštaju 200 kn, ali, ako je to utješno, za sva 4 razreda), opremu za kemiju, itd. Naravno da još treba i ostalo, bilježnice, ruksak, odjeća....to je još 500 kn (naravno ako je dijete skromno, što kod nas, moram priznati nije, mada smo i mi pristalice da rađe kupimo kožne tenisice, nego plastične u kojima zaradi gljivice od znojenja)..... onda stižu rate od sportskih priprema, a počeli su i turniri i treninzi (nema više jeftinog bavljenja sportom i besplatnih slobodnih aktivnosti!!!!).....čovječe, da ih štancamo, neznam dali bi uspijeli naštancati koliko bi trebali....obasipaju nas predavanjima kako se treba dijete hraniti da bi se normalno razvijalo i kako bi bolje učilo....svi znamo da nam je hrana trenutno najveća stavka u potrošnji, a i takve jelovnike mogu imati samo ako sam doma ili ako imam bedinericu....To se ne kuha dan unaprijed!!!....Onda s djecom treba raditi, jer u školi dobiju samo osnove, a doma se treba potruditi da to shvate. Ako niste matematičar, fizičar, kemičar, englez, morate djetetu omogućiti instrukcije.... muž uspijeva ove prirodoslovne predmete koliko toliko rješiti, ali samo preko vikenda, jer je preko tjedna teško uskladiti posao-škola-sport....dakle, ili nemojte raditi, te kuhajte i učite s djecom kako bi onda izrasla zdrava i pametna, ili radite i molite Boga da dobijete na lutriji....

No, nije sve tako crno..........vrag po novcima.............uvijek se nekako ispliva.......treba uživati i dati sve od sebe.........zato i živimo i gušt je kada se imaš za koga boriti, raditi, truditi......to je najveće zadovoljstvo koje ti život može pružiti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...a i da imam više para vjerojatno bi mi falile male svađe oko novaca, komplimenti kao - ti nisi normalna, gdje su novci? trošiš kao da smo "rokfeleri"!....mada sam ja napravila podlu stvarčicu i uz laž da se jako loše osjećam poslala njega u mjesečni šoping i dala popis......od tada za hranu više ne prigovara....u stvari za ništa više ne prigovara nego zajedno samnom sanja o lotu..... (još kada bi ga igrali, toliko o vjerovanju, hi,hi,hi)









Post je objavljen 10.10.2006. u 09:19 sati.