Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Drugo druženje uz atari-go u Kumičiću u V. Gorici ove školske godine – 09. 10. 2006.

I na drugom našem druženju uz atari-go u O.Š. 'Eugena Kumičića' bilo je ponovo dvanaestoro učenika natječući se u zarobljavanju kamenčića. Pogleda li se konačna tablica uspješnosti od prošli puta, vidi se da su ponovo došli svi koji su bili na prvih sedam mjesta, a oni od osmog do poslijenjega nisu ovaj puta ovdje. Znači li to da uspjeh igra odlučujuću važnost pri određivanju djece za daljnji rad? Od te sedmorke ovaj puta su čak šestoro bili među sedam najuspješnijih. Da li je to grupa koja će davati ton ovoj generaciji mladih?
Ovaj puta je došlo i troje koji su sudjelovali u radu i prošle godine, od čega dvoje već imaju kyu-kategoriju. Oni su morali za pobjede ostvarivati veći broj zarobljenih kamenčića, pa im nije bilo lako protiv grupe koja je uzela vodeću ulogu nove generacije. Tako je Petra trebala zarobljavati pet kamenčića, Iva šest, a Ivo čak sedam.
Igralo se jedanaest kola sistemom svak sa svakim, kao i prošli puta.
Pogledajmo današnji redoslijed.

1. Edi-Mihael Galešić 4.b razred, 1. interna kategorija, 19 bodova i sds=186
2. Marko Haluga 3.d razred, 1. interna kategorija, 17 bodova i sds=165
3. Ervin-Doni Galešić 3.a razred, 1. interna kategorija, 17 bodova i sds=150
4. Marko Barišić 3.d razred, 2. interna kategorija, 15 bodova i sds=132
5. Ilija-Roko Sivrić 3.a razred, 1. interna kategorija, 14 bodova i sds=118
6. Tin Jandriš 3.d razred, 1. interna kategorija, 12 bodova i sds=94
7. Nika Hipša 3.d razred, 1. interna kategorija, 11 bodova i sds=89
8. Petra Pavlica 3.b razred, 5. interna kategorija, 8 bodova i sds=63
9. Ivo Nedić 3.a razred, 24. kyu, 6 bodova i sds=42
10. Matija Vlahović 3.a razred, 1. interna kategorija, 6 bodova i sds=37
11. Iva Miković 3.a razred, 25. kyu, 5 bodova i sds=35
12. Lucija Pavlović 3.b razred, 1. interna kategorija, 2 boda i sds=12
sds je zbroj bodova protivnika za svaku pobjeđenu partiju.
Nove kategorije: 2. interna kategorija: Edi-Mihael Galešić, Marko Haluga i Ervin-Doni Galešić
Već na startu je Edi-Mihael pokazao da ovaj puta namjerava ozbiljnije igrati i konkurirati za vrh tablice. Prošli puta je neozbiljnim startom pustio druge u vodstvo koje više nije mogao nadoknaditi. Doznao sam da su on i njegov brat već neko vrijeme radili na gou sami, pa im ovo nije velika nepoznanica. I ovaj puta je u međusobnom susretu braće pobjedio stariji Edi-Mihael, koji je i osvojio turnir.
Drugi je, kao i prošli ponedjeljak, bio Marko Haluga. Ovaj puta je osvojio dva boda više. S ova dva druga mjesta Marko ukazuje na sebe kao na ozbiljnog predstavnika ove generacije u ovoj igri.
Ervin-Doni je osvojio isti broj bodova kao i Marko, ali je na kraju imao nešto slabiji zbroj pobjeđenih protivnika po svakoj partiji, što je drugi kriterij određivanja mjesta na tablici.
Prva trojka na ovom turniru osvaja 2. internu kategoriju i oni će na slijedećem turniru trebati zarobljavati po dva kamenčića za pobjedu. Tako je ovaj puta trebao Marko Barišić, koji je i uz te uvjete osvojio visoko četvrto mjesto i time dokazao da je zaslužio unapređenje kategorije.
Ilija-Roko je bio prvi puta ovdje uz atari-go. Osvojenih 14 bodova i peto mjesto su lijep rezultat za prvi puta. Biti će zanimljivo vidjeti kako će biti u daljnjim nadmetanjima slijedećih ponedjeljaka.
Tin je i ovaj puta bio vrlo uspješan, ali ipak malo iza vrha.
Nika je ponovo najuspješnija djevojčica. Ide to njoj.
Petra je trebala osvajati po pet kamenčića za pobjedu. Ona je 5. internu kategoriju osvojila još prošle godine. Sada je morala braniti tu vrijednost, ali joj nije bilo lako pred zaigranim novim snagama. Bila je osma, a odmah za njom je bila Iva, koja je ovdje sa 25. kyuem i potrebom od šest zarobljenih za pobjedu. Bilo joj je tako još teže od Petre.
Ivo je najjaći danas ovdje s 24. kyuom. Trebao je zarobljavati najviše od svih, čak 7 kamenčića. Krenuo je lakoćom, ali je brzo naišao na tvrdo. Mnogi su trebali zarobiti samo kamenčić, a to se često i dešavalo. Ovi novi dobro znaju što treba. Pomalo neozbiljan, Ivo je trpio sebi neočekivane poraze. Sve ga je to iznenadilo, pa mu je pala zainteresiranost, a time su zaredali novi porazi. Na kraju se čak i porječkao s Ilija-Rokom potpuno nepotrebno. Odmah potom nezadovoljan napušta samovoljno ovo druženje dva kola prije kraja. E, Ivo, s ovim novima treba paziti. Trude se i znaju što treba, a jedan kamenčić za njih nije veliki problem. Ti si jači od njih, ali to treba odraditi, da se dokaže snaga, uz poštovanje protivnika.
Matija je bio tragičar ovoga turnira. Došao je s puno volje, ali nekako nije išlo. Svakim novim porazom je sve više tonuo. Ej, Matija, kada tako krene ne znači da je nemoguće pobjeđivati. Nešto se preprečilo dobrom viđenju puta do pobjede. Nije bio tvoj dan. Već slijedeći puta biti će vjerojatno bolje. Na porazima učimo.
Lucija je igrala dok joj je mama u susjednom razredu čekala na informacije. Kada je mama s time završila, Lucija je trebala napustiti ovu aktivnost i krenuti kući. Otišla je šest kola prije kraja.
S zanimanjem promatram kako se ovi maleni profiliraju u igrače ove igre. Zasada su to tek početni koraci kojima se vježba zarobljavanje kamenčića. Prave vrijednosti ove igre su još pred nama. Ustrajnost, volja i rad pokazati će tko će se izdvojiti i koliko velika će to grupa novih go-igrača biti. Mjesta je puno za one koji žele postati jaki go-igrači, za koje će se čuti i van Velike Gorice, a za neke i van Hrvatske. Djeco, do vaše volje i rada je sve to.
Danas je uz Mladena tu bio i Zvonko. Dok je Mladen vodio rad, Zvonko je uz ploču s kamenčićima pokazivao zanimljivosti onima koji su bili slobodni završivši partije.

Pripremio i vodio bl. Muradenu - Luzer

Post je objavljen 10.10.2006. u 09:46 sati.