Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjestica1

Marketing

SVE SU LJUBAVI ISTE !!!???

(Za Jožija)

Prije skoro dvadeset godina, (joj kak sam stara) jedan od mojih učitelja jednom je prilikom komentirao neku moju izjavu o Ljubavi. Tada mi je rekao da su sve Ljubavi iste, jer je svaka jedinstvena.
Valjda starim, jer se u posljednje vrijeme, često prisjetim svih tih mudrolija koje su mi rekli nekad neki ljudi.
Da li su sve Ljubavi iste, jer su jedinstvene? Meni se čini da jesu. Susretala sam se kroz vrijeme i život sa raznim Ljubavima. Od onih prema djeci, pa nadalje. Sve su to Ljubavi. Ipak, ona na koju sam sada ciljala, je Ljubav između dvoje ljudi, još ona od Adama i Eve. Znate onu Ljubav? Između Ž i M? (dolaze u obzir i druge opcije, osobito danas). Danas je sve dozvoljeno, danas je sve normalno ( i što nije, je ). Pa neka bude tako.
Dakle, ljudi su različiti. Samim time i veze su različite. Jedinstvene. Posebne. Jesu, jesu. Nekako baš u posljednje vrijeme mislim o tome. Ljubav je Ljubav. I nitko i ništa ne može na nju utjecati. Ne možemo početi voljeti namjerno, a niti prestati. Zbog bilo koga. Ili čega. Neki kažu da su prave Ljubavi tužne, osobito Đole. Ne bih se složila. Ne mogu i ne smijem. Tada bih potpuno izgubila kompas. A to ne bi bilo dobro. Bitno je voljeti.
Pozdrav Jožiju!


Post je objavljen 10.10.2006. u 08:10 sati.