Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antunkauzljar

Marketing

Vrijeme blize buducnosti 1. dio

Vrijeme bliže budućnosti 1. dio

Nostradamus:
«Mars i Skeptar će se ujediniti pod rakom, nastat će strašan rat. Kasnije će jedan drugi vladar Laus Masbu biti posvećen i vladat će u krvi dvadeset sedam godina»
Neki su tumačili da će se «Mars i Skeptar ujediniti pod rakom» 1999. godine. Očito je da nisu dobro protumačili vrijeme kada će taj nastati strašni rat. U svakom slučaju taj će rat biti strašan i prethodit će dvadeset sedmogodišnjem ratu. Ja se ne razumijem u astrologiju i ne mogu objasniti kada će se «Mars i Skeptar ujediniti pod rakom». A možda to znači nešto sasvim drugo?
«Vojske i dokumenti bit će zatvoreni u utrobi ribe. Iz nje će izaći čovjek koji će započeti rat. Njegova flota će doći izdaleka s druge strane mora i pojavit će se na talijanskoj obali.»
Nostradamus ribom naziva crkvu pa ako bi bili dosljedni tome i ribom i ovoga puta smatrali crkvu, to bi onda moglo značiti da će planovi za rat i sama vojska biti iz okrilja crkve, katoličke crkve. Čovjek, koji će započeti rat u tom slučaju bi bio kršćanin. Nejasno je zašto bi se on pojavio na talijanskoj obali ali u tom pogledu prorok je vrlo jasan. Po njemu će čovjek, koji će započeti rat, doći će sa svojom flotom preko mora i pojaviti se na talijanskoj obali. To ujedno znači da on nije Talijan ali kršćanin, katolik jest.
U «utrobi» - unutrašnjosti ribe – crkve bit će i vojske i planovi – dokumenti. To može značiti da će više vojski sa zajedničkim ratnim planovima sudjelovati u tom ratu a sve te vojske bit će iz država ili saveza koji je u okrilju crkve.
Slijedeće tri kvatrine govore o ratu kojega će voditi istočnjak. Da li je to isti čovjek koji će započeti strašni rat i kojega će iznjedriti katolička crkva. Malo je vjerojatno. Ipak? Slijedeća kvatrina govori da će Istočnjak preći Apenine, tj. Italiju i može se povezati s ovom.
«Istočnjak će napustiti svoj kraj da bi prešao Apenine i vidio Francusku. Putovat će zrakom, preko mora i preko snijega. Cijeli svijet će ošinuti svojom šibom».
Dakle čovjek, koji će započeti rat – Istočnjak – katolik koristit će sve rodove vojske i rat će zahvatiti cijeli svijet.
«U plamenu što pada s neba Pariz će gotovo nestati. Urna (pepeo) prijeti i Deukalionu. Dogodit će se to kada će sunce napustiti vagu». (22.listopad ?)
«Ostat će jedino živa vatra i podmukla smrt. U kuglama se nalazi strašan eksploziv. On će, noću ispaljen s mora, pretvoriti City u prah i pepeo. Grad gori a neprijatelj je sretan».
Jesu li ove kvatrine povezane? Može li se ustvrditi da će se Istočnjak iskrcati u Italiji i pregaziti je i da doći do Francuske. Napast će svim rodovima vojske i uzrokovati rat u cijelom svijetu. Ispalit će s mora raketu s atomskom bojevom glavom na Pariz i pretvoriti grad u prah i pepeo a radioaktivna prašina i radioaktivnost djelovat će na širem području.
To će se dogoditi kada sunce napusti vagu. To je 22. listopad, ali koje godine?
«Čudovište s istoka postiže svoj cilj. Sveta stolica se klima. Neobičan sukob između vjernika i pogana. Stado izgleda napušteno ali Božja providnost se upliće.»
Hoće li ova ratna događanja biti uzrokovana ili nečim povezana s vjerskim opredjeljenjima ljudi? Možemo takvo što pretpostaviti zato što će «vojske i dokumenti biti zatvoreni u utrobi ribe iz koje će izaći čovjek koji će započeti strašan rat» i zato što dolazi do neobičnog sukoba između vjernika i pogana, Sveta stolica se klima a Istočnjak postiže svoj cilj.
«Velike nevolje pogodit će Ameriku i Lombardiju. Vatra na brodu, kuga, ropstvo. Merkur u strijelcu, Saturn opominje.» (Ovaj položaj zvijezda bit će 7.12.2024.godine)
«Zapadne sile će garantirati slobodu. Držat će spremnu vojsku na nebu i na zemlji. Azijske snage neće biti uništene dok tamo neće sedmorica držati vlast.»
Prednje dvije kvatrine vrlo je teško precizno objasniti. Kakve nevolje će pogoditi Ameriku i Lombardiju, na kakvom brodu je vatra, koja je to teška zarazna bolest ili možda bojno ili biološko oružje, tko će biti zarobljen itd.? Jedino je jasno vrijeme kada će se sve to dogoditi, opet prema položaju planeta.
Iz ove dvije kvatrine vidljivo je da će do sukoba doći između zapadnih sila i azijskih država. Zapadne sile neće pobijediti sve dok u Aziji ne budu sedmorica vladali. Odnosi li se to na sedam kruna na glavama Zmaja prema tumačenju Apokalipse? Jesu li to sedam ili deset ujedinjenih država Srednjeg i Bliskog Istoka?
«U međuvremenu svijet će zadesiti velike nevolje. Više od dvije trećine Planete bit će uništeno. U gradovima će rasti trava iznad koljena.
Užarena Zemljina utroba izlazi iz njenoga središta. Okolina Nove države trese se od straha. Dva neprijatelja vode dugotrajan rat, a tada će Arethusa obojiti crveno Novu rijeku».
Nostradamus s početkom idućeg stoljeća, još tijekom strašnog rata, navješćuje elementarne nepogode katastrofalnih razmjera, tako da će dvije trećine Zemlje biti uništeno. Užarena Zemljina utroba, koja izlazi iz njenog središta, nesumnjivo znači pojavu strašnih vulkana i potresa. Dva neprijatelja, koja vode dugotrajan rat, to su dvije tektonske ploče koje se međusobno sudaraju i podvlače jedna pod drugu a protežu se istočnom obalom Sjeverne Amerike, koju Nostradamus naziva Novom Državom. O ovim tektonskim pločama znanstvenici znaju puno.
Nakon tih nevolja ponovo će uslijediti rat, jer će božica rata, Arethusa (Aretha) obojiti rijeku u crveno, što vrlo vjerojatno označava prolijevanje krvi i ponovno ratovanje.
«Veliki grad na obali oceana, okružen blatom od kristala, bit će tijekom jesenske ravnodnevice i u proljeće poharan strašnim vjerom.» (istočna obala Sjeverne Amerike)
«Sunce će biti 20 stupnjeva u Biku (10.svibnja ? godine). Nastat će nevjerojatno snažan potres, veliko kazalište (?) ležat će u prašini. Zrak, nebo i Zemlja će potamniti, kad će Bog poznati vjernike i nevjernike.»
«Kada dođe kraj miru Zemlja će se toliko zatresti da će svijet biti u ruševinama, nebo i zemlja bit će u mraku, a nevjernici će zazivati Boga i svece.»
«Vrt svijeta na obali Pacifika (Kalifornija) propast će u more. Bolesni ljudi morat će piti otrovnu sumpornu vodu.»
«Potres kod Mortare (ne može se protumačiti gdje je to), napola će potopiti kositreno otočje Svetog Georga (Engleska). Snen od mira, rat će se probuditi, uništit će temelje Hrama na Uskrs.» (Hram može biti Vatikan ili sveti hram u Jeruzalemu a rat će se obnoviti nakon strašnog potresa).
S obzirom na druga proročanstva, koja govore o izranjanju nove zemlje uz zapadnu obalu Sjeverne Amerike i ogromne valove koji će potopiti Škotsku, Englesku i sjevernu obalu Europe, moguće je da se radi o istim događajima. U svakom slučaju Nostradamus kao i mnogi drugi proroci vide strašne prirodne nepogode u vrijeme rata koji će se dogoditi vjerojatno početkom 21. stoljeća.
«Jedno veliko kraljevstvo će biti opustošeno. U blizini Ebra okupit će se u velikim gomilama. Tješit će ih Pirinejska brda, kad ih pogodi strašan potres u svibnju.»
Neki tumači proročanstava pogrešno su protumačili da se radi o desetom svibnju 2000. godine zbog specifičnog položaja planeta sunčevog sustava na taj dan. No izgleda da su pogriješili jer do strašnog potresa nije došlo. Mora se reći da Nostradamus ne spominje taj specifični poredak planeta nego samo kaže «Sunce će biti 20 stupnjeva u Biku» a to bude desetoga svibnja svake godine.

Prema Edgaru Cayceu, od 1936.godine Zemljina os se brzo modificira k svojoj inklinaciji. Taj će se pokret ubrzano završiti oko konca ovoga stoljeća, serijom golemih prevrata.
Predvidio je poplavu većeg dijela obale prouzrokovane topljenjem polarnih kapa, sa srednjim podizanjem mora od otprilike 9 metara. Među posljedice ovih događaja ulazi propadanje južne Engleske, sve do Londona, gubitak većeg dijela Japana, invazija voda na veći dio sjeverne Europe, potapanje Grenlanda, javljanje nove zemlje uzduž istočne američke obale, serija velikih potresa s uništenjem San Francisca, Los Angelesa i New Yorka, propadanje Manhatna, velike vulkanske erupcije u tropskim krajevima i «pacifičkom pojasu» s golemim štetama u Japanu, Kini, jugoistoku Azije, istočnoj Australiji i južnoameričkoj obali na Pacifiku, pojavljivanje prirodnog mosta između Južne Amerike i Antarktika.
Predvidio je i svoju reinkarnaciju 2100.godine, kako bi se osobno uvjerio u vjerodostojnost svojih predviđanja!
Što je to «plameni pacifički pojas»?
Plameni pojas u pacifičkoj zoni je područje snažne vulkanske i tektonske aktivnosti Zemlje. On se proteže od Indonezije, Japana, Aljaske, Kalifornije pa do zapadne obale centralne i južne Amerike, uključujući i dio Kariba. Pri kritičnim konstelacijama planeta ovo bi područje moglo odigrati presudnu ulogu za sudbinu Zemlje. Ovdje se, naime, dodiruju tektonske ploče koje čine zemljinu koru.

Ribar u Sjevernom moru, Johannsson, skroman čovjek, koji je predvidio mnoge događaje, slikovito je opisao predstojeću poplavu:
«U norveškim gorama još nije pao snijeg. U duhu sam doveden u blizinu Trontheima. Stajao sam na obali. Iznenada se tlo počelo tresti. Odmah potom začula se iz mora neka užasna buka. Jedan strahoviti plimni val približavao se silnom brzinom prema obali i razbio se na stjenovitoj klisuri. Velike žitnice i skladišta raspadali su se i nestajali u moru. Plima se prelila preko cijele norveške obale.
Potom sam u mašti odveden u velike gradove na engleskoj obali gdje su prirodne nepogode nanijele najveću moguću štetu. Škotska mora da je bila izložena osobito surovom razaranju. Činilo se da je najveći dio zemlje potonuo u more. Izgledalo je kao da je katastrofa svoju najvišu točku dosegnula u Londonu. Luke i pristaništa bili su potpuno razoreni. Veliki dijelovi Nizozemske, Belgije i njemačke sjeverno morske obale bili su užasno opustošeni. Među gradove koji su pretrpjeli osobito teška razaranja ubrajaju se Antwerpen i Hamburg.»

Na moguće predstojeće prirodne katastrofe podsjeća nas i prorok u svojoj Apokalipsi:
«Gle, Jahve razvaljuje Zemlju, razara ju, nakazi joj lice, raspršuje stanovnike njene. Opustošena će biti Zemlja, opljačkana sasvim, jer je Jahve odlučio. Zemlja tuži, vene, svijet gine, gasne, nebo sa Zemljom propada. Oskvrnjena Zemlja pod žiteljima svojim, jer prestupiše Zakon, pogaziše odredbu, Savez vječni razvrgoše.
Zato prokletstvo proždire Zemlju, okajavaju stanovnici njeni. Zato su sažgani žitelji Zemljini i malo je ljudi preostalo... Da, otvorit će se ustave u visini i zatresti Zemlje temelji. Zemlja će se silno uzdrmati, zateturati poput pijanice, zanjihat će se poput kolibe. Toliko će joj otežati bezakonje njeno da će pasti i neće više ustati.»
«....tko pred glasom strave uteče, u jamu će upasti. Tko se iz jame izvuče, zamka će ga dohvatiti.»
Dakle i Apokalipsa predviđa katastrofalne prirodne pojave koje će se dogoditi krivicom ljudi, stanovnika Zemlje.
Ustave u visini koje će se otvoriti može biti ozonski omotač koji štiti Zemlju. Taj omotač je ustava ili brana štetnim zračenjima.
Sv. Hildegard:
«I kršćanin jedan s drugim borit će se. I narodi će uzdisati, no učinit neće ništa. I veliku silu prikupit će žuti ljudi od moćnog medvjeda s kojim su legli.»
Vodit će se mnogi ratovi, čak i među kršćanima. Narodi će biti time nezadovoljni ali neće ništa poduzimati da se ratne prijetnje zaustave.
Žuti ljudi mogu biti Kinezi, a znak medvjeda je bio simbol starodrevne Medo-Perzije. Neki poznavatelji proročanstava Sv. Hildegard smatraju da ona u ovom proročanstvu misli na komunizam u Kini i Sovjetskom Savezu. Možda je to točno, uzme li se u obzir i slijedeće proročanstvo. Oni neće pokrenuti rat, samo opasnost i svađu, koje će za sobom ostaviti brojne mrtve. Ipak je komunizam pobijeđen i nije uspjela podjela svijeta na vjernike i nevjernike. Prorok Tarabić, ipak, tvrdi da ta napola presječena jabuka više nikada neće biti cijela.
«Ti moćni tirani uspjeti neće, uspjeti podijeliti svijet na dvoje neće. No njihova djela opasnost će roditi, svađu – brojne mrtve za sobom će ostaviti.»
«Moćni znak će se vidjeti kada čovjek zadnjem stoljeću se stane bližiti. Tri uspavane planine dah će skupljati i ispljunut će blato, led i rat. I potresi će grad i grad progutati u zemljama meni nepoznatim.»
Ovdje je dosta toga nesigurno. Kakav je to moćni znak? U svim religijama moćnim događajem neba smatra se pomrčina Sunca, pa i u kršćanstvu, a Sv. Hildegard je bila kršćanka. Što za nju znači zadnje stoljeće? Je li to 20. stoljeće? Uspavane planine vjerojatno su vulkani, ali kako to da će vulkani izbaciti blato, led i rat? Vulkani izbacuju užareno kamenje i lavu a ne «blato, led i rat». Međutim, samo mjesto ovoga stiha u redoslijedu proročkih stihova određuje da se proročanstvo odnosi na vrijeme između komunizma u Kini i Sovjetskom Savezu i rata, u kojemu će se ratnik Gabrijel početi pokazivati na obali i u moru.
«Oluje će bjesniti i mora urlikati kada Gabrijel na obali i moru stane se ukazivati. I kada puhne u svoj rog čuveni stari svijet umrijet će a novi bit će rođen.»
Istovremeno s pojavom ratnika Gabrijela (s pojavom rata), događat će se i prirodne nepogode: oluje koje bjesne i urlikanje mora. Ribar Johannsson je čuo užasnu buku iz mora. Gabrijel najavljuje, tj. pokreće rat puhanjem u svoj čuveni rog. Tada će stari svijet umrijeti a rodit će se novo doba.
I Sv. Hildegard se poklapa u svojim proročanstvima s ostalim prorocima u pogledu uništenja ovoga četvrtoga doba i nastanka novoga doba.


Post je objavljen 09.10.2006. u 17:08 sati.