Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Tribine o hrvatskom jeziku utorkom




Društvo hrvatskih književnih prevodilaca uz pomoć Gradskog ureda za kulturu organizira tribine o hrvatskom jeziku. Održavaju se utorkom u Knjižnici 'Bogdan Ogrizović'(Preradovićeva 5, Zagreb). Prva je održana, a naredne slijede 10., 17., 24. i 31. listopada u 17 sati. Govorit će mr. sc. Nives Opačić.

'Kontinuiranim praćenjem onoga što se s hrvatskim jezikom događa u našem javnom medijskom prostoru (od televizije, novina i javnih istupa pa do prijevoda stručnih i književnih djela što se u nas objavljuju) Društvo hrvatskih književnih prevodilaca, a vjerujemo kako nije jedino, došlo je do poraznog zaključka koji ukratko glasi: Hrvati više ne znaju svoj jezik!

Zapitali smo se, dakle, može li se tu išta promijeniti i osjetili se pozvanima da se, kao strukovna udruga književnih prevodilaca, kojima je jezik (upravo hrvatski!) glavno izražajno sredstvo, uhvatimo u koštac s tom pojavom.

Mišljenja smo kako bi niz predavanja/ tribina, na kojima bi i šira javnost mogla o hrvatskom jeziku doznati sve što inače nema koga pitati, bio dobar početak'


Izvor : Culturenet.hr



Post je objavljen 09.10.2006. u 16:14 sati.