Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/devildoll

Marketing

Land of the Dead (2005.)

Photobucket - Video and Image Hosting

Radnja je smještena u bliskoj budućnosti, zombiji su preplavili svijet. Ljudsko stanovništvo je bitno smanjeno i smješteno u jednom utvrđenom gradu kojim upravlja Kaufman (Dennis Hopper). Oni bogati žive u posebnoj fancy zgradi, sa raznim privilegijama, kao što je npr. uzmi-curu-stavi-ju-sa-zombijem-u-ring-da-se-makljaju i dr. Oni siromašniji su jednostavno na ulicama.
Riley i Cholo su u teamu koji donosi namirnice u grad uz pomoć super-opremljenog vozila Dead Reckoning. Slučajem okolnosti, Kaufman naljuti Cholo-a koji pobjegne sa tim super kamionom, a Riley ga treba vratiti uz pomoć frendova Charlieja i Slack (ženska koja je bila u ringu sa zombijem).
Eh sad, tu nastaju problemi. Zombiji su izuzetno glupa bića, kojima je najveća zabava vatromet na nebu, ali ne svi. Big Daddy im je vođa i znatno je pametniji od ostalih, a kako se čini on jedan sa IQ-em od možda 85 svejedno može nadjebat sve ljude u filmu.

Photobucket - Video and Image Hosting

Akcije ima dosta, brza je i prilično zabavna. Također, zombiji su napravljeni kao nekakve karikature, svatko od njih je poseban na svoj način. Npr. imate nekakvu ex-navijačicu, mesara itd.
Čitala sam dosta o filmu, pa sam naletila na razmišljanja da je na neki način satiričan-izruguje se klasnom društvu. Hm, zapravo kad pogledam unatrag, na neki način da. Romero je uspio pomalo ismijati američko društvo sa tim gradom gdje je bogatima toliko dobro da nemaju veze što su flesh-eatersi vani. A opet, siromašni su u stalnom strahu.
Pomalo sam ga skeptično išla gledati, jednostavno zato što nisam fan zombi filmova (iako znam da većina ljudi koja voli horrore, pati na zombije), ali iako dosta popljuvan Land of the Dead je bio prilično solidan. Neke scene su upečatljive, od nekih ćete poskočiti na stolici, a gluma je sasvim solidna. Hopper mi je inače odličan glumac, a ova uloga mu je baš pristajala. Možda slabiji od ostalih Romerovih filmova, ali nikako loš.

UPDATE 10.10. Upravo mi danas stigle dvije nove lutke, Jubilee i jedna o kojoj sam pisala, Deadbra Ann...postat ću slike za par dana :)

Post je objavljen 09.10.2006. u 11:45 sati.