Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

3. Jesenski otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 07. 10. 2006.

Igran je i treći po redu jesenski velikogorički go-turnir. Broj natjecanja je u laganom porastu. Dosegnut je dvoznamenkasti broj.
Vrijeme za razmišljanje je bilo 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Partije su bile handicap po razlici u kategoriji umanjenoj za 2. Igralo se u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90 sa početkom u 10:30. Igran je švicarski sistem u pet kola.

1. Mladen Smud 3. dan (Velika Gorica), 5 bodova i sos 14,5
2. Matej Zakanj 4. kyu (Velika Gorica), 4 boda i sos 16,0
3. Marko Ugarčina 10. kyu (Velika Gorica), 3 boda i sos 14,0
4. Robert Jovičić 10. kyu (Zagreb), 3 boda i sos 12,0
5. Filip Galeković 25. kyu (Velika Gorica-Mraclin), 3 boda i sos 10,0
6. Nikola Primetica 12. kyu (Zagreb), 2 boda i sos 13,0
7. Adil Karupović 21. kyu (Velika Gorica-Kurilovec), 2 boda i sos 12,5
8. Ivica Sever 25. kyu (Velika Gorica-Strao Čiće), 2 boda i sos 8,0
9. Marko Baćurin 25. kyu (Velika Gorica), 1 bod i sos 10,5
10. Ana-Marija Riđanec 25. kyu (Velika Gorica), 0 bodova i sos 12,5
Nove kategorije: 24. kyu: Filip Galeković
Drugi puta za redom prvo mjesto odnosi Mladen. Kao i prošli puta odigrao je s Robijem, pa s Matejom u prva dva kola. Takav redoslijed mu očito odgovara. Onako svijež i još nezaigran slabijim protivnicima, uspio je nadjačati navedenu dvojicu.
Drugi je ponovno Matej. Osim poraza od Mladena je uspio pobjediti sve ostale protivnike. Sa zanimanjem se očekivao njegov susret s Robijem. Ovaj puta je bilo uvjerljivo predajom Robija, ali nakon Robijeve greške u kombinaciji.
Robi nije uspio uhvatiti treću poziciju. Prestigao ga je Marko zahvaljujući boljim sos-bodovima. Poraz u prvom kolu vodi natjecatelja na slabije protivnike, a time se slabe sos-bodovi. Marko je startao turnir pobjedom, a Robi porazom. Izgubili su obojica od prve dvojice, ali je Robi te susrete imao u ranijim kolima.
Najveće iznenađenje turnira je pripremio Filip. Pobjedio je Nikolu, koji nije bio motiviran u njihovoj partiji. Pobjede ne dolaze same i treba se truditi sa svim protivnicima. Nikola ima primjedbu na pričanje sa strane promatraća, poput 'Ne!' u kritičnoj fazi. Uradio je međutim puno pogrešaka, tako da je Filip ipak zaslužio pobjedu. Dakle, Nikola, koncentracijom protiv svih protivnika je put, a ne odustajanje kako si najavljivao. Filipu čestitke i novi jači 24. kyu.
Adil i Ivica s istim bodovima kao i Nikola. Ivica je stigao tek u drugo kolo. Ana-Marija se trudila, ali ovaj puta bez pobjede. Biti će bolje.
Kako je to već običaj, po završetku turnira dio natjecatelja zaintersiranih za nogomet su na igralištu igrali u sastavima Zagrepćani protiv Velikogoričanaca. Za Zagreb su igrali Robi, Nikola i kao gost Marko ugarčina, a za Veliku Goricu Adil i Marko Baćurin. I pored manjeg broja igrača, pobjedili su Velikogoričanci sa 10:8. Adil radilica i Marko igrač dominacije prostora kretanjem, bili su vidno bolji. Već se dogovaraju za nogaš slijedeće subote.
Slijedeće subote se ovdje igra završnica prvenstva Hrvatske. Kvalificirani su obavješteni. Zaintersiranima je pristup slobodan.
Pripremio bl. Muradenu – Luzer

Post je objavljen 09.10.2006. u 11:03 sati.