Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edenicruz

Marketing

Mrvice i sitnice

Radno mjestoPocelo je. Za one koji jos ne znaju, slusam 'rpu matematickih predmeta: Applied Dynamical Systems, Advanced Dynamics i Matrix Computation and Analysis. Prva dva se bave matematickim metodama u analizi dinamickih sustava: konzervativnih i disipativnih. I zahtijevaju brdo matematike. Skacemo s obicnih diferencijalnih na parcijalne diferencijalne, s teorije stabilnosti na teoriju grupa ko zaba s lopoca s lopoca. U stvari, ne znam jel zabe skacu s lopoca na lopoc.



Kampus po nociOno sto znam je da ovdje ima jako puno divljih zivotinja svuda okolo. Rakuni se motaju pod bicikl po noci, ujutro se mogu vidjeti divlji kunici kako skakucu uz cestu, a ima i poludivljih kucnih macaka posvuda okolo. Ima i divljih studenata. Recimo, veceras sam se vracao kuci po mraku, a kad ono neki lik se vozi na biciklu i urla neku pjesmu. Cijeli kampus odzvanja.



Orange AveVratio sam se u rezim od prije ljeta: vikend je radni dan, sjedi se za kompjuterom do kasno u noc, a rano ujutro se proklinje sunce i budilica. Jedina je razlika sto ovdje nema menze. Bar ne onako prokleto jeftine kakva je na FERu. John, moj cimer, je bio odusevljen menzom u Njemackoj gdje je na faksu bio jednu godinu. A ovdje nema toga. Sendvic $5. Trokut pizze $2.50. Tako da sam odlucio praviti sendvice od tortilja (puno bolje nego kruh jer su trajnije) i nositi na faks. Steta sto u sobi nemamo frizider jer bi inace mogao nositi i smrznutu hranu pa grijati u mikrovalnoj. Ili pod laserima.



GeckoSaznao sam neki dan da imamo jedan od najopremljenijih laboratorija za proizvodnju MEMSeva i NEMSeva na svijetu. Za one koji ne znaju, MikroElektroMehanicki Sustavi i NanoElektroMehanicki Sustavi su mali mehanizmi napravljeni od silicija koji su obicno veliki negdje koliko i chip. A mogu svasta, strpati motor unutra, filter za vodu, svasta. Kod nas na faksu dosta intenzivno rade na takvim uredjajima za detekciju bakterija i virusa kako bi se mogli brzo identificirati patogeni u uzorku. To rade u MEMS tehnologiji. U NEMS tehnologiji pokusavaju napraviti ljepljivu povrsinu po uzoru na prste macaklina (eng. gecko) koji se moze verati po svemu i cak visiti naopacke samo na jednom prstu, eto toliko su ljepljivi njegovi prsti.



BicikliS obzirom da me to dosta ljudi pita: da, jos se uvijek vozim na biciklu. Stovise, otkad sam se bunkerom opremio cak i uzivam. Sad, kad je pocela nastava, jasno mi je cemu sluze sve one prometnice za bicikle po faksu. Doslovno se treba ukljucivati u promet pazljivo, paziti na pravilo desne strane i traziti parkiralisno mjesto, cak i s biciklom. Problem je sto se ne smije svuda ostavljat bicikl jer postoji opasnost da ti ga sluzba za bicikle odnese ako nije ostavljen u one trokute za parkiranje. Dakle, postoji i pauk. Samo za ilustraciju, na slicici je jedno od mnogih parkiralista za bicikle, slikano oko podneva.



GarazaPivo nevalja, al se pije uvozno pivo pa onda nema veze. U stvari, ne valja ovo kupovno razvikano pivo (Bud Light, Miller i slicno), lokalno pivo iz Santa Barbare je dobro. A imaju i Stellu tocenu po birtijama. Slicnog okusa ko nasa, ali jace gorka pa je bolja. Dobro je pivo Firestone, mijesano svijetlo i tamno. Inace je piva skupa, $5 - $6 po pinti u barovima, a na to, naravno, ide i napojnica. U manjim barovima dobije se pitcher (vrc) za $12. Iz pitchera se recimo natoci 4 casa od pinte, bar sam ja tog dojma bio.

Sad mi se negdje vec ves osusio pa cu privest ovaj post kraju, trebam jos krasne slicice stavit da vidite kako je to ovdje. Na slikama redom: Moje radno mjesto (stol), kampus po noci (zgrada Engineering 2), pogled niz nasu ulicu (Avenija Naranca), macaklincic iz labosa (Dude), parkiraliste bicikala (parking) i na kraju - garaza (garaza).




Post je objavljen 09.10.2006. u 09:04 sati.