Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Da li je afera Brodosplit jedina?

Pitanje da li je afera Brodosplit jedina dolazi nakon što je na adresu cnn bloga stiglo upozorenje da je članica nadzornog odbora u Brodosplitu, Daliborka Ranđelović (koja je prema objavljenom zapisniku sa sporne sjednice NO Brodosplita bila prisutna), ujedno i rođakinja ministra gospodarstva i predsjednika NO Brodosplita, Branka Vukelića.

Daliborka Ranđelović radila je kao urednica i novinarka „Karlovačkog tjednika“ do trenutka kada je Branko Vukelić postao ministrom gospodarstva. Dolaskom na dužnost ministra, Branko Vukelić sa sobom u ministarstvo dovodi i svoju rođakinju Daliborku Ranđelović. O tom transferu već je i pisao svojevremeno riječki „Novi list“.

Dakle, ne samo da je nepotizma bilo kada je Branko Vukelić doveo svoju rođakinju u ministarstvo, već ga je bilo i prilikom imenovanja NO Brodosplita. Dovođenje Daliborke Ranđelović u NO je očito bilo okupljanje podobnog kadra koji neće postavljati suvišna pitanja prilikom sklapanja sumnjivih ugovora.

Izvadak iz uljanikovog financijskog izvješća za 2004. godinuNo to nije sve. Dubravka Ranđelović nekim je čudom i članica NO Uljanik što je vidljivo i iz Uljanikovog financijskog izvješća za 2004. godinu koje možete skinuti sa Uljanikovog web sitea. Postavlja se pitanje kako je to jedna diplomirana studentica politologije postala stručnjakom za brodogradnju te nije li se možda nekakav sličan scenarij odigrao i u Uljaniku koji je možda prošao nezapaženo?

U međuvremenu, Daliborka Ranđelović promijenila je prezime i sada se preziva Jurković što se može vidjeti i među imenima ljudi koji su zaposleni u kabinetu ministra gospodarstva.

Post je objavljen 09.10.2006. u 01:33 sati.