Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/formula1fanklub

Marketing

VN Japana

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
Aktualni prvak u Formuli 1 Fernando Alonso napravio je veliki korak prema osvajanju drugog naslova prvaka. Španjolac je, zahvaljujući odustajanju Michaela Schumachera, slavio na pretposljednjoj stanici prvenstva koja se ove nedjelje vozila za VN Japana. Do drugog mjesta stigao je Felipe Massa, dok je Giancarlo Fisichella utrku završio na trećem mjestu.po prvi put nakon 2001. godine Schumacherov motor nije uspio odraditi cijelu utrku, pa je 16. krugova prije kraja poklonio pobjedu Alonsu.

Slavlje za Alonsa također znači da se Španjolac sada nalazi korak do obrane naslova prvaka. Za potvrdu osvajanja naslova Renaultovom je vozaču dovoljno da posljednju utrku završi u bodovima, što zasigurno neće biti veliki problem za Alonsa.

No, to ne znači da Schumacher nema nikakve šanse za osvajanjem prvenstva. Nijemcu je u Brazilu potrebna pobjeda uz odustajanje Alonsa. U tom slučaju, iako bi bili izjednačeni u bodovima, naslov bi išao u ruke Schumachera zbog više ostvarenih pobjeda.

Drugo mjesto na kraju je pripalo Felipeu Massi, koji se tim rezultatom vratio na treću poziciju u ukupnom poretku, dok je Renaultov drugi vozač Giancarlo Fisichella upotpunio pobjednički podij. By:marta*



Post je objavljen 08.10.2006. u 19:00 sati.