Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cibonazg

Marketing

Cibona lošom igrom do pobjede u Širokom, Zagreb pobijedio Split, CSKA nastavio skidanje Amerike

Krenimo redom. Široki je ugostio Cibonu, i izgubio, te je hrvatski prvak otišao s Pecare neporažen, tako da vukovi sada imaju omjer 3-0. Cibona je odigrala lošu utakmicu, iako je većinom vodila sa po nekoliko poena prednosti. Završni rezulta je iznosio 63:78, u korist Cibone. Najbolje kod gostiju odigrali su Marijan Mance i Brend Wright zabivši 14, odnosno 16 poena. Jurica Žuža je dodao 12, a kod Širokog je najbolji bio prošlosezonski igrač Splita Šime Špralja sa 17 poena. Trener Dražen Anzulović je bio nezadovoljan igrom svoje momčadi, koja, čini se, oscilira na početku sezone. No, pobjede su tu. A u utorak dočekujemo Zadar, i nadamo se četvrtoj pobjedi, iako će Zadar sigurno dati sve od sebe, pogotovo jer su u ovome kolu izgubili u Jazinama od Hemofarma.

A u Trnskom je odigran hrvatski dvoboj između Zagreba i Splita. U odličnoj utakmici je slavio Zagreb rezultatom 90:82, iako je ta prednost mogla iznositi i oko 20 poena, no coach Zagreba, Zdravko Radulović je odlučio u igru poslati nekoliko mladih igrača, te je taj potez utjecao na konačnu prednost. Valja istaknuti odlične Dwaynea Broylesa te Alekseja Nešovića, koji je stvarno pravo pojačanje i mogu reći da je istina šta sam čuo da se u njegovoj statistici ne vidi toliko dobro sve šta on radi na terenu, a stvarno igra dobro. Split je u prvome poluvremenu izgubio čak 10 lopti, i u tome periodu nisu pogodili niti jedan šut izvan reketa. Pobijeda Zagreba niti jednog trenutka nije bila ugrožena, a najveća prednost je iznosila 19 poena. I za kraj, statistika. Broyles je upisao 23 poena, u koje je uključeno bilo dosta atraktivnih poteza, Tomić ga je pratio sa 16 poena, a Zadravec i Nešović su upisali po 14. Kod Splita, Mateo Kedžo je zabio 18 poena, a Otis Hill bez promašaja 16. Hrvoje Perić je odigrao lošu utakmicu, vjerojatno zbog oduzimanja kapetanske vrpce koja je danas dana Siriščeviću. Na press konferenciji poslije utakmice, Veljko Mršić je bio razočaran igrom svojih igrača, a o slučaju Perić je kazao da mu je kapetanska vrpca oduzeta zbog nezalaganja na utakmicama. No, nije Mršić taj koji je donio tu odluku, već čini se Petar Skansi, pa je stoga uslijedilo novinarsko pitanje tko ustvari vodi momčad, na što je Mršić bez dvojbi odgovorio da je vodi on, iako na neke stvari, koje dolaze s vrha kluba, ne može utjecati. Eto, toliko o tome. Bio sam na toj pressici, Mršić je bio vidno razočaran, dok je Kedžo ponudio nešto optimističniju izjavu rekavši da vjeruje da će se momčad u narednim utakmicama dizati u formi, te da je danas nedostajalo koncentracije.

I za kraj, europski prvaci, moskovski CSKA je pobijedio Los Angeles Clipperse rezultatom 94:75. Ameri nisu ni dobili šasnu pobijediti. Trajan Langdon im je utrpao 17 poena, i pred domaćim navijačima, CSKA nije mogao izgubiti. Još jedna važna pobjeda europske protiv NBA momčadi. Nisu bolji, sigurno nisu.

Post je objavljen 08.10.2006. u 11:19 sati.