Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/snow1ski

Marketing

JANICA PROPUSTA SEZONU

Najbolja svjetska skijašica svih vremena konačno je objavila svoje planove za budućnost. Janica Kostelić pred brojnim novinarskim auditorijem, pred slikom koja je direktno išla u 10 svjetskih zemalja, a u snimci će ići u praktično sve zemlje svijeta, objavila je svoju odluku...

Unaprijed se znalo da će Janica Kostelić objaviti odluku kako u narednoj sezoni neće nastupati. Pravo pitanje je bilo - hoće li današnja konferencija za novinare obznaniti tek pauzu, ili konačan kraj karijere 24-godišnje šampionke.Janica je kao i obično, bila kratka i jasna. "Moja je odluka da ovu sezonu propustim. Nikad se ne zna, ali s 99% sigurnosti mogu reći da ove godine neću voziti utrke. Puno sam se mučila s koljenima i leđima, narednu sezonu ću propustiti, a poslije ćemo vidjeti što i kako dalje." "Kamen sa srca" pao je većini, jer bismo "snježnu kraljicu" mogli opet vidjeti na stazi.Odluka o pauzi i je i nije bila teška.
"Premišljala sam se neko vrijeme, ali čim bih počela s nekim naporom, osjećala sam bolove u koljenima i leđima. Dugo sam trjpela bolove i skijala, ali nisam stroj, više ne mogu. Sretna sam, radim stvari koje dosad nisam mogla, uživam u životu i mislim da će mi odmor donijeti samo dobro."
Otac Ante nije nazočio konferenciji za novinare, jer je na treningu s Ivicom, koji se sprema za početak sezone. Kako su odluku prihvatili ostali članovi obitelji?
"Dovoljno sam odrasla da sama mogu donositi odluke, a oni su tu da me podrže što god odlučila."
Ove sezone žensko skijanje bit će značajno slabije, jer osim Janice, neće biti ni Michaele Dorfmeister i Martine Ertl. Anja Pärson poručila je Janici da će bez nje biti dosadno.
"Ma bit će zanimljivo i bez mene, dolaze mnoge mlade skijašice i sigurno će biti uzbuđenja. Pratit ću Svjetski kup, otići ću na poneku utrku, malo zezati kolegice, uživati u gledanju jer skijanje i dalje obožavam."
Sljeme i "Snježna kraljica" bez "snježne kraljice"?
"Sigurno ću biti na Sljemenu, dati podršku našim curama, moguće da budem i predvozačica. Tko zna, možda ove godine bacim oba štapa... Nadam se da će ljudi doći i uživati u zimskim radostima."
Uživati u zimskim radostima svakako, ali uživati u umjetnosti skijanja bez Janice Kostelić bit će teško, makar samo na godinu dana. Ne samo nama, nego i cijelom skijaškom svijetu...


Post je objavljen 08.10.2006. u 11:33 sati.