Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/foreverbeyonce

Marketing

Beyonce je odnijela pobjedu!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

21.rujna 2006. američki sud u Houstonu je donio presudu u korist Beyonce Knowles u tužbi
podignutoj protiv nje i koautora hit pjesme Baby Boy.Sutkinja Nancy Atlas je presudila da Beyonce i drugi optuženici u slučaju nisu povrijedili autorska prava.
Kao odgovor na odluku suda,Beyonce je izjavila:"Šteta je što se tužbe poput ove događaju,no zahvalna sam i laknulo mi je da je ovo iza mene i želim krenuti dalje." Baby Boy su napisali i producirali Beyonce,Sean Paul,Scott Storch,Robert Waller i Jay-Z.
Pjevačica iz Minneapolisa Jennifer Armour je u travnju 2005. podnijela tužbu,u kojoj je ustvrdila kako je njezin bivši menadžer,Marc Mckinney p/k/a Theo Forrset poslao demo snimku njezine pjesme Got A Little Bit Of Love For You Matthewu Knowlesu,predstavnicima Beyonceine diskografske kuće Columbia Records i Sean Paulovoj Atlantic Recording corporation rano u ožujku 2003.
Međutim.ubrzo je otkriveno da je pjesma Baby Boy napisana i snimljena do 10.veljače 2003,otprilike jedan mjesec prije nego što su demo-snimke poslane.
Međutim,odluka suda se nije bazirala na činjenici da je Baby Boy postojao prije datuma na koji su Jenniferine demo-snimke poslane raznim ljudima uključenima u nastajanje Beyonceine pjesme.Beyoncein odvjetnik je podnio zahtjev u kojem je zatražio od suda da se napravi usporedba Got A Little Bit Of Love For You i Baby Boy.Jedno od ključnih pitanja u slučajevima koji se tiču autorskih prava jest to jesu li dvije pjesme slične jedna drugoj.Sud je proveo detaljnu usporedbu pjesama i odredio da nijedna razumna osoba ne može zaključiti da je Baby Boy sličan pjesmi Jennifer Armour.Dapače,sud je odlučio kako su dvije pjesme potpuno različite jedna od druge.

Post je objavljen 07.10.2006. u 19:29 sati.