Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcbellorum

Marketing

i Riječ bijaše Bog

iliti kršenje primirja se nastavlja

rujan 2006.

Kraljevsko pismo kralja Lobeliusa I Filipicusa
Kraljevina Lobelia

Oj, uzvišena vladarice tamnih istočnih zemalja, onkraj svijeta velebnoga, Anuško Swarovska.
Uvidom u kraljevsku dokumentaciju zaključili smo da još uvijek posjedujemo Crnu princezu, vrlu Mariju Tamnu Delaševsku te smo je u nemogućnosti isporučiti po neslužbenom odgovoru iz prijašnjih kraljevskih pisama. Neizručivanje dotične, iznimno druželjubive i razgovorljijve, pune informacija i tračeva, djevojke bež-crne kose, Delaševske, obrazlažemo sljedećim: posluživši se lenjirom i odredivši ravnalicu na karti vlastitog prelijepog imperija, primijetili smo da su Vaše trupe, vođene estetikom zla i ružnoće naspram naših plemenitih, altruističkih, kultom uzvišene ljepote i forme vođenih, ušle u dragu, predragu nam domovinu i ugrozile našu egzistenciju na višoj razini.
Upućujemo vam diplomatsku notu, cis (u prilogu, odsvirat će je poslanik, na trubi) i apel da svoje priprosto, agrarno društvo suzdržite od upada na tuđe tlo, izvor pjesničkih motiva, opjevanih brda, dolina, depresija, jama, vrulja, tektonskih ploča, otoka zelenih, polja zlaćanih, mora beskrajnog, kralja nadasve privlačnog, odista zemlje vrijedne trpeze kraljevske. U protivnom, biti ćemo prisiljeni postupiti, ne samo najstrože osudivši Vaš postupak kao dosada jer to očito učinka nema, već ćemo morati poduzeti konkretne postupke u sprječavanju Vašeg neodgovornog, bahatog, nekorektnog, suprotno svim pravilima i konvencijama, ponašanja.
Nadamo se pozitivnom ishodu ove, već krize za koju ni u najgorim snovima ne želimo da se razbukta do neslućenih, nama nespoznatljivih, razmjera. U suprotnom, očekujte hitro.hr poduzimanje koraka u susprezanju nedoličnih postupaka s Vaše lijeve strane.

S nadom u poboljšanje odnosa i međusobnim poštovanjem, završavam ovo od moje svete ruke i uma širom otvorene riznice poslano pismo.

p.s. najsrdačnije pozdravljam i Vašu, iako nejaku i nemoćnu, vladaricu u zabludi, Kaobalu Sarajliju.

Lobelius I. Filipicus
velebni vladar Kraljevine Lobelije

Post je objavljen 29.09.2006. u 11:47 sati.