Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nacrtani

Marketing

SAMO MALO RAZMIŠLJAM NA GLAS

Ne kužim. Možda sam stvarno malo – spor?

U nedjelju na snagu stupi drakonski zakon o 3-10 godina zatvora za 1 joint (smjesa duhana i marihuane), a danas iskon objavi sljedeću vijest:

Duvanje zaustavlja Alzheimera

Pušenje 'trave' može zaustaviti napredovanje Alzheimerove bolesti! Marihuana, naime, sprečava propadanje neurotransmitera učinkovitije od komercijalnih lijekova.

Najnovija istraživanja pokazuju da aktivni sastojak marihuane može spriječiti razvoj te bolesti tako da zadržava razinu važnog neuroprijenosnika koji omogućava normalno funkcioniranje mozga.

Znanstvenici iz Istraživačkog instituta Scripps u Kaliforniji utvrdili su da sastojak marihuane, delta-9-tetrahidrokanabinol ili THC, sprečava propadanje neurotransmitera acetilkolina učinkovitije od komercijalnih lijekova.

THC je također djelotvoran u blokiranju proteina koji može oslabiti pamćenje i sposobnost razumjevanja kod oboljelih od Alzheimera, objavili su stručnjaci u časopisu Molecular Pharmaceutics.

Znanstvenici ističu kako bi njihovo otkriće moglo dovesti do uspješnijeg liječenja te bolesti koja je glavni uzročnik demencije u starijih osoba.


Sad, budući da kao što sam naveo, vjerojatno nisam baš najbistriji, molio bih nekog tko se u ovakve stvari razumije da mi objasni što se događa. Da bolujem od Alzheimerove bolesti, i da znam da mi TO može spasiti život, trebao bih biti totalni KRETEN da ju ne koristim. Ili možda griješim? Znamo i sami što su ljudi u stanju sve učiniti da bi ozdravili od neke teške, ako ne i smrtonosne bolesti. A zamislite oboljelog od te bolesti, uhvate ga, zbuksaju...čovjek propada, mozak se pomalo gasi...i na kraju - umire. Tko je onda tu - KRVNIK?

Pa dajte to lijepo dekriminalizirajte, stavite u slobodnu prodaju ljudima iznad 18 godina koji to žele koristiti (uz obavezno ostavljanje osobnih podataka prilikom kupnje, recimo). Poberite si PDV koji ćete nabiti na proizvod, zaposlite zemljoradnike (recimo u Slavoniji) za uzgoj, a možda se jednog dana i obogatimo na – izvozu. Ha?

A ako ovaj članak, objavljen na iskon-u, ispadne kao točna informacija, za oboljele od Alzheimerove bolesti - na recept. Pa eto i neka pinka kroz zdravstvo.


Hm?


Post je objavljen 06.10.2006. u 23:15 sati.