Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Cure i dečki

Preko ljeta, dosta sam se povukao u sebe, nisam za ništa bio posebno zainteresiran, samo mi je bilo do toga da se odmorim i da me drugi ostave na miru. Mučili su me odnosi sa curama, bio sam bez ideja, nisam znao kako dalje. To je trajalo mjesecima. Prošli mjesec, odlučio sam tome stati na kraj i nešto poduzeti. Puno čitam pa sam se sjetio nečega što sam davno pročitao. Istinita je priča i ide ovako: “ Jedna djevojka imala je traume s nekim muškarcem u djetinjstvu. Bila je sramežljiva, povučena, izlazila je samo kad je morala. Psihički nije bila u najboljem stanju, oronula je i izgledom. Željela je imati dečka, a jednoga dana i supruga, djecu, obitelj. Razgovarala je s jednim svećenikom o tome. Taj svećenik ima dugogodišnje iskustvo u radu s obiteljima i mladima. Dao joj je tri savjeta – neka svaki dan ide što ranije spavati, neka često pije limunadu (za živce) i neka svaki dan moli jednu deseticu krunice za duše u čistilištu. To je i učinila. Nakon nekoliko mjeseci, pojavio se u njenom životu jedan mladić, koji joj je rekao da mu se već dugo svidja. Prohodali su, kasnije se vjenčali i imaju djecu.”

Odlučio sam svaki dan moliti deseticu krunice za duše u čistilištu i pritom napomenem da je to za nakanu da bolje razumijem žene, da budem bolji muškarac i da budem sposoban za kvalitetnu vezu.
Desetica krunice je ovo : Vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo tri puta, Slava Ocu, Oče naš, Zdravo Marijo deset puta, Slava Ocu, Oče naš.

Zašto za duše u čistilištu? Po katoličkom vjerovanju, kad čovjek umre, ako nije imao velike grijehe, a nije bio ni posve dobar, njegova duša ide u čistilište (tijelo je u grobu). U čistilištu je duša jedno vrijeme, dok ne zasluži raj. Nitko nije u čistilištu zauvijek i svi iz čistilišta, kad tad dodju u raj.U čistilištu nije ugodno, gore je nego u zatvoru. Oni koji su u čistilištu, ne mogu sami sebi pomoći, ali im mogu pomoći naše molitve, pogotovo sv. Misa. Kada mi za njih molimo, njima se skraćuje, vrijeme u čistilištu i prije dodju u raj. Zbog toga su jako zahvalni i pomažu onima, koji su molili za njih.

Otkad molim deseticu krunice za duše u čistilištu, osjećam se bolje, zadovoljniji sam i sigurniji. Kao da su mi se otvorile oči i polako shvaćam u čemu sam griješio u odnosima sa curama. Došao sam do nekih vrlo zanimljivih spoznaja (preko tekstova, svojih i tudjih iskustava), koje prije nisam znao. Mnogo toga, vi drugi već sigurno znate, ali ja to nisam znao do nedavno. Muškarci (ne svi) slabo poznaju i slabo razumiju žene. Nesvjesno čine mnogo grešaka, koje odbijaju i živciraju žene. Pisat ću o tome.

1. Dečko se zaljubi u curu. Ne zna, da li se svidja curi. I učini ovo: kaže curi da je zaljubljen u nju i da želi vezu s njom, naziva je više puta na dan, kupuje joj poklone, poklanja joj puno pažnje, ali cura nestane i više ga ne želi vidjeti. Zašto? Dečki misle ovako: ako joj kažem svoje osjećaje, ako joj ispunim svaku želju, bit će sa mnom, no obično ne bude tako. Zašto? Zato što cura nije zaljubljena u dečka i na taj način ne može se ni zaljubiti. On previše forsira, previše se trudi, radi pritisak na nju, na silu želi promijeniti njene osjećaje, ne razumije ju i ona pobjegne i više ga ne želi vidjeti.
Kada dečko ne zna, da li se svidja curi, ne smije to raditi. Bolje je da potraži drugu curu, kojoj će se svidjati ili da bude strpljiv s ovom.

2. Dečko i cura su prvi put na spoju. Dečko se ponaša jako pristojno, pazi da ne kaže nešto krivo, boji se bilo što prigovoriti. Nakon toga cura se više ne javlja, a njemu nije jasno zašto. Zašto? Curi je bilo dosadno!!!! Spoj je poput utakmice ili filma, ako je dosadno, više nećete htjeti nastavak, jedva ćete htjeti da bude gotovo. Da se to izbjegne, dečko treba biti nepredvidljiv, tako da cura ne može dokučiti, što će slijedeće biti. Treba biti prirodan, spontan, reći što misli, iznenaditi curu, odvesti je na zanimljivo mjesto, pričati o zanimljivim temama, učiniti nešto neočekivano (a da nije vulgarno ni bezobrazno), biti intrigantan, predstavljati curi izazov, da sa zanimanjem očekuje, što će dalje biti. Tada se javlja kemija i iskrice.

3. Dečki misle da kada prvi put upoznaju curu, moraju reći nešto posebno duhovito, da to ne smije biti bilo što. Nije toliko bitno što se kaže, bitno je da nije dosadno i bezobrazno. Bitnije je kako se kaže. Ako dečko govori, najljepše riječi, a pri tom je uplašen, živčan, bit će uzalud. Bolje je da kaže nešto obično, a da je pritom opušten, smiren, siguran.

4. Dečko treba preuzeti inicijativu. Napraviti prvi korak, pozvati curu van. Npr. ovako: prvo neobavezni razgovor, pa joj zatim kaže: “Vodim te u kino sutra u 20h, nadjemo se ispred kina.” To je puno bolje nego, ako je ovako:
Dečko: "Da li bi možda htjela sa mnom izaći?"
Cura: "Ne znam. Gdje?"
Dečko: "Pa, nisam još smislio. Imaš možda ti ideju?”
Cura: “Ne znam, što da ti kažem.”
Dečko: “Onda, ništa. Bok”
Cura: “Bok”

5. Dečki griješe, kada su previše seksualno agresivni. Tada se cura osjeća uplašeno, pod pritiskom i boji se.
Ne valja ni kada je dečko neseksualan, kada se srami što je muško i što ga žene privlače. Seksualna privlačnost je normalna, kada je ne bi bilo, nitko ne bi bio u vezi ni u braku, ne bi bilo djece.
Potrebna je ravnoteža. Zato imamo moral da procijenimo situaciju za dobrobit nas i osobe s kojom jesmo.

6. Dečki misle da nisu dorasli jako zgodnim curama, previše ih idealiziraju, dižu na pijedestal. No, jako zgodne cure su samo cure. One su cure kao i druge, razmišljaju slično, žele slično, ponašaju se slično. Najljepše cure, obično ni nisu manekenke ni misice. Najljepše su one, koje su kompletne osobe – koje osim izgleda imaju i lijepu dušu, pamet i ugodno su društvo. Izgled nije dovoljan.



Post je objavljen 06.10.2006. u 22:05 sati.