Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aarmadaa

Marketing

Duvanje zaustavlja Alzheimera

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Znanstvenici još nisu otkrili kako kanabis izaziva poremećaj u kretanju spermija, ali pretpostavljaju da THC, aktivni sastojak kanabisa, izravno utječe na spermije i ometa njihov 'raspored'.

Pušenje 'trave' može zaustaviti napredovanje Alzheimerove bolesti! Marihuana, naime, sprečava propadanje neurotransmitera učinkovitije od komercijalnih lijekova.

Najnovija istraživanja pokazuju da aktivni sastojak marihuane može spriječiti razvoj te bolesti tako da zadržava razinu važnog neuroprijenosnika koji omogućava normalno funkcioniranje mozga.

Znanstvenici iz Istraživačkog instituta Scripps u Kaliforniji utvrdili su da sastojak marihuane, delta-9-tetrahidrokanabinol ili THC, sprečava propadanje neurotransmitera acetilkolina učinkovitije od komercijalnih lijekova.

THC je također djelotvoran u blokiranju proteina koji može oslabiti pamćenje i sposobnost razumjevanja kod oboljelih od Alzheimera, objavili su stručnjaci u časopisu Molecular Pharmaceutics.

Znanstvenici ističu kako bi njihovo otkriće moglo dovesti do uspješnijeg liječenja te bolesti koja je glavni uzročnik demencije u starijih osoba.



Post je objavljen 06.10.2006. u 19:48 sati.