Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Izašao novi broj 'Libre Libere'




U novoj Libri čitajte:


SEKS BEZ SPOLNIH ORGANA: Kolonizacija naše seksualne mašte nikada ne uspijeva potpuno. Postoje junaci koji uspijevaju ostati neukaljani i prepoznavati seksualni potencijal gotovo svega. U Libri čitaj kako izgleda seks onih koji ne dopuštaju da se seksualnost parohijalno ograniči na seksualne organe i konvencionalne tjelesne erogene zone. Mrtvo i živo, mesnato i plastično, mehaničko i organsko - sve je za njih uzbudljivo i seksi. Oni jebu sve što stoji i što se miče, sve što je zbiljsko i izmaštano, sve lijepo i ogavno te sve između.

UMJETNOST KAO IGRA: Libra predstavlja umjetnička djela između estetske komunikacije i društvenog djelovanja. Dieter Buchhart, Anna Karina Hofbauer i Florian Rötzer pišu o gledateljevoj odgovornosti, djelu kao strukturi i računalnim igrama kao umjetničkoj formi kolaboratora, suigrača i sudionika.

RYj MURAKAMI/ KAKO JE JAPAN POSTAO KINKY: Čitajte ulomke romana Gotovo prozirno plavo i Beba iz pretinca jednog od najdekadentnijih mladih japanskih autora koji je slavu stekao scenarijima za filmove Tokyo decadence i Audicija. Murakami je htio dokumentirati kako stvari idu predaleko, da je postmoderna čista dezorijentacija, a Japan njen pokusni kunić, da ćemo svi završiti u Toxitownu sa žicom koja strši iz naših guzica...

VAMPIRIZAM U SEKSU, DRUŠTVU, MEDIJIMA, KOMUNIKACIJI I METAFIZICI: Zadovolji žudnju za krvlju! Pročitaj priče Lejle Kalamujić, Jesusa Quintane, Mihaele Pavlović, Helene Burić, Dalibora Jurišića i Bojana Sudarevića koje su odabrane na Librinom natječaju. Priče se bave nečim što lebdi između života i smrti, hrani strast, nadvremenost, fatalno dobro i zlo, sentimentalnost, nadjeva logiku kiča, hibridnosti i ontološkog stanja ni vrit ni mimo....

Više o časopisu doznaj na: http://www.attack.hr/libera.

Libra Libera prodaje se po cijeni od 35 kn u knjižarama: Zagreb: Knjižara Agm, Teslina 7; Knjižare Matice Hrvatske, Matičina 2 i Ivana Lučića 3; Knjižara Dominović, Trnjanska 54 a; Knjižare Meandra, Opatovina 11 i Kaptol Centar; Profil Megastore, Bogovićeva 7; Knjižara Prosvjeta, Trg Petra Preradovića 5; Knjižara Stjepan Miletić, Krvavi most 3; Superknjižara, Rooseveltov trg 4; Knjižara Castropola, Zagrebačka 14, Pula; Knjižara Svjetla Grada, Trg A. Starčevića 4, Osijek; Utopija, Split; http://www.superknjizara.hr.



Izvor : www.kulturpunkt.hr



Post je objavljen 08.10.2006. u 08:04 sati.