Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Ambiciozni planovi u Kloštru Podravskom nisu postali stvarnost

Industrijska zona pusto obećanje
Autor Franjo BARTOLIĆ

Ambiciozno zamišljena industrijska zona "Istok" u Kloštru Podravskome još nije dala nikakve rezultate. Premda su sada ispunjeni svi komunalni uvjeti jer je nedavno proveden i magistralni vodovod, zemljište je više nalik na prostor za uspješan uzgoj ambrozije, nego na neku industrijsku zonu.
Punionica vode
- Upravo smo prodali dvije čestice poduzeću Šumar d.o.o. iz Bjelovara. Na jednoj bi se izgradilo postrojenje punionice pitke vode, dok se na drugoj čestici nalazi bunar s velikom zalihom izvrsne vode - kazao je općinski načelnik Marijan Debeljak.
Razlozi što se brže ne razvija gradnja i ne ispunjavaju zamišljeni projekti zapošljavanja i uspješnijeg punjenja općinskog proračuna, prema mišljenju brojnih sugovornika u K. Podravskom, jesu u administrativnim zahtjevima i kompliciranim bankovnim garancijama.
Zaustavljena gradnja
Uzrok je tome, neslužbeno, i prestanak gradnje hladnjače za voće i povrće, čiji je završetak bio najavljen za početak ove jeseni. Navodno, sada su novčani tokovi ipak proradili i s gradnjom će se nastaviti. Drugi vlasnik dviju parcela, poduzetnik Blaž Pandur iz Kozarevca, namjeravao je proizvoditi ekološke voćne sokove, no uvjeti su takvi da pakiranje sokova ne može biti manje od pet litara. Postavlja se pitanje prodaje takvih proizvoda.
Prema ugovoru s Općinom, taj je poduzetnik već trebao krenuti s gradnjom jer će u protivnom izgubiti i parcele i sva dosadašnja ulaganja.
- Ljudi ne vide sigurnost - kazao je načelnik Debeljak.
večernji list

Post je objavljen 05.10.2006. u 18:19 sati.