Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/efjusikej

Marketing

Moj stav o Crkvi

Pošto sam bolesna,cijeli sam dan doma i čitam svakakve gluposti! Moram prijavit da sam u Globusu pročitala intervju s njemačkom teologinjom koju je Crkva 1987 izopćila jer se usprotivila dogmi o bezgrešnom začeću. Onda sam shvatila da nemam niti jedan post koji je posvećen mojem stavu prema Crkvi.
Kao prvo,ne znam jeste li čuli Ratzingerovu „porukicu“ islamu?! Uzet ću da niste....
Izjavio je da nikad ništa nije bilo od islama i muslimana osim što su svojim mačevima
ugrožavali ostale religije.Ovu su izjavu pohvalili i CNN i Vatikan i svi svećenici i kardinali. Zašto?! Nije li nemoralno napadati pripadnike druge vjere? Bilo tko,a pogotovo predstavnik naše Crkve?!
Drugo pravilo:Papa se ne ispričava! On je uvijek u pravu. Isprika bi pokopala njegov „autoritet“.
Kao treće...kondomi ne služe smo za spriječavanje ploda...služe i za spriječavanje raznoraznih bolesti....to Crkva ne odobrava! Jedna žena iz afričkog plemna,koja je zaražena HIVom,rekla je da ne koristi kondom zato što ju je strah pakla. Na pitanje kako to da su pristupile kršćanstvu,ona je odgovorila da u tome vide priliku za preživljavanje budući da nemaju što jesti...
Ja ne vjerujem u Crkvu. Možda vjerujem u Boga ili općenito neku višu silu,al zasigurno ne vjerujem u ustanovu koja si daje za pravo diktirati svima život,zloupotrebljavati svoj status....to je moje mišljanje. Vi se možete i ne morate složiti s njim.


Post je objavljen 05.10.2006. u 11:38 sati.