Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribafish

Marketing

Kviskodreka

Gledao sam sad novu Kviskoteku i uz razgovor s DJ Seljom i Von Smiletom ostao razočaran. Oliver je standardno elegantan i pristojan, bez prevelikih grešaka i čita i dalje pitkije od svih Anduša, Kokota i onih kojima je to posao. Doduše, ponekad se čini ko da će izdahnut, ali se uvijek izvuče. Arogantan, neduhovit, sterilan – idealan za voditelja. Tariče, patuljče - gledaj i uči.

Scenografija mi je pomalo jadna, boje krvi na ulošcima u reklamama, a kompjuterska opremljenost katastrofalna. Uostalom, prvo da iznesem stvari koje mi se ne sviđaju:

1. Prelagana prva igra za Pauletića (Kaka, Piki, Drka, Pele, Tele) i Oliver koji mu pomaže tako da dugosilazno čita nogometaše a dugouzlazno ostale.
2. U istoj igri mi je bilo teško čitat riječi s ekrana, kad bi odgovor bio netočan ne bi se vidjelo što je natjecatelj odgovorio, a najgore od svega – nema objašnjenja za ono što su igrači fulali. Npr. bilo bi lijepo ljudima objasniti što je Karakorum ako nije pustinja.
3. Igra asocijacija je za jebeni peti osnovne... Dodig ne bi morao ni jedno polje otvorit. Sramota
4. Koje ulizivanje Olivera... jezivo... «Rekordan rezultat Roberta Pauletića» – pa naravno da je rekordan kad je prva emisija
5. Oh, Roberte, želim ti ući još dublje. «Slikajte me s njim... Ma genijalno...» Pa čovjek je profesionalni enigmat, naravno da zna takva pitanja kad živi od sastavljanja istih za Milijunaše i ostale. Dođi Đejmiju frfljavom Oliveru i reci mu kak je dobre palačinke s pekmezom spremio...
6. Detekcija? Koji kurac? Metroseksualni glumci pričaju anegdote naših pjesnika?
7. Frajer kaže – ne znam. Oli se učmari - Heh, znate, ali se ne možete sjetiti...
8. 60% pitanja je iz jebene književnosti. 90% pitanja je starije od 1985 godine... Zajebimo mlade i one koji nisu završili književnost. Pregazilo te vrijeme Lazo... To je i najveća zamjerka dana.
9. Nema kimanja glavom žirija. I gdje je Pavao Pavličić? Kako da ja znam da je žiri tamo...
10. Sitna slova u zadnjoj igri. Duplo sitnija od svih dotad. Nisam šišmiš, jebemu mater...
11. Ne znaš koje je stanje u trećoj igri. Na koliko je pitanja odgovoreno, koliko do kraja, koliko točnih, koliko krivih... Dobro, tu sam nosao Roka koji je plakao pa sam možda i previdio...
12. Kolko para dobiju drugi i treći? Zašto bi se uopće došao sramotit?
13. Zovite VIP za igru detekcije, potrošite pet kuna i osvojite poklon paket. U kojem može biti punjač za USB ili klitoris od grlice. Zovi stoko, nek se Hamed bogati...
14. Mladi ljudi, šaljite nam esemesove, trebamo vas u Kviskoteci. Za šta? Za topovsko meso darežljivom Pauletiću? Pa sve su prijave već zaprimljene i kandidati raspoređeni za sve emisije. Većina i snimljena...
15. Nekad je Kviskoteka imala teška, ali ravnopravna i fer pitanja iz svih područja. Ovo je kurac.
16. 20 minuta reklama. Ubojito previše. Zato valjda i ne stignu ništa objasnit. Asocijacije su trajale 5 minuta. Bezveze...
17. Pauletić je fantastičan pisac i šef svih skandinavki u Hrvatskoj. Cijenim ga kao fantastičnog pripovjedača, uspješnog biznismena, korektnog suradnika i facu. Ali zgrnuo je ogromnu lovu i naprosto nije fer da ovako kolje anonimuse. Osim toga, velikodušan je i daje sve pare domu za nezbrinutu djecu i sad ga nitko ne smije dobit. A slava mu raste. Prokleta reklama. Imamo pobjednika, možemo mirno spavat. Bez veze.

Volim tu prokletu Kviskoteku i odgledao sam je u dahu. Ima zamjerki ali je i dalje kraljica. Htio sam se ubit kad sam fulao par odgovora ili kad bi Pauletić oba puta rekao anagram kad bi ja rekao ime (al sam ga dobio sve ostale!).

Asocijacije su genijalan izum ali su bile prebanalne. One povijesne Grke i Rimljane sam tako zazujao da me stid, a zbog Detekcije i zgrtanja para nauštrb igre bi nekog poslao u zatvor. Šteta što je sve podređeno zaradi a ne znanju.

Šteta što je u ovoj državi krađa, a ne znanje in.

Čestitamo Hamedu, ukupnom pobjedniku Kviskoteke s nekoliko desetaka milijuna kuna. Sve je ostalo igra za nas naivce. A kako spadam u iste - gledamo se.

I kupite si Trivial Pursuit!!!!!!!!


Post je objavljen 04.10.2006. u 22:12 sati.