Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribafish

Marketing

Exksluziva!

Zvalo me da dam izjavu za Exkluziv/Exploziv ili kaj god već kaj vode one dvije s lepim facama kaj ne jedu. Tema je bila pivski trbuh. Evo kaj sam rekao:

Koliko ti je kao muškarcu važan fizički izgled, dakle, kako izgledaš?
Za razliku od žena kojima je za život potrebna hrana i piće, muškarcima treba hrana, piće i seks. Kako bi dobio seksa, on je u stanju raditi i najveće gluposti, pa time i tesati svoje tijelo u vidu bicepsa, tricepsa i ostalih cepsa te prokletih trbušnjaka uz neizbježno trčanje. Kad jednog dana muškarac konačno shvati da je ženama izgled tek na osmom mjestu iza njegovih financija, imovine, slave, genetske slike itd., onda se opusti i pokušava bariti na šarm. I shvati koji je kreten bio. Prosječni mužjak to skonta oko 25-e godine života. Ja oko 35-e. Danas me živo zabole kako izgledam i ubio bi za dobar roštilj i hladnu pivicu. Koje satirem bez ikakvog beda i s osmijehom na licu. Važnije mi je da se dobro nasmijem u društvu nego da me netko promatra kao seksualni simbol. A i bolje je imat pet kila viška nego manjka. Da ne bi još izgledal bolesno… Ma daj… Uostalom, kako kažu stari Grci – Bolje škemba od pijače nego grba od štihače!

Je li pivski trbuh nešto čime se muškarac treba ponositi ili sramiti?

Ponositi, naravno. Pa tu je uloženo (bar u mom slučaju) dvadeset godina truda i mukotrpnog održavanja! Ako si ti u OK formi i možeš obavljati životne funkcije (uspavljivanje djeteta, nošenje stvari iz dućana) bez da padneš od umora nakon par minuta – onda možeš imat i škembu. Uostalom, zašto su muškarci izmislili crne široke majice…

O čemu se razgovara i što se radi na sastancima Društva prijatelja piva?

Pijemo pivu i planiramo sljedeća putovanja. Nakon Iga (Slovenija), Zagrebačke i Karlovačke pivovare te Londona (a upravo nam je propao Plzen, grrr), dogovaramo Dublin, Bihać i još poneku destinaciju gdje ćemo svi skupa degustirat neku deliciju. Nakon planiranja degustiramo pive koje donesu članovi s raznih strana svijeta. Evo sad u četvrtak je došao Dejo, Karlovčanin na privremenom radu u Japanu i donio dvije litre kvalitetnog lagera zvučnog imena Yebisu. Ne, ne izgovara se tako… I kuma mi dofurala dvije Grčke i Ciparsku s bračnog i tak… Nakon par pivica se tipično muški hvalimo s kolekcijama čaša, podmetača, etiketa i čepova, recenziramo pivice, vrijeđamo žene i posvadimo se oko neke tekme te miroljubivo raziđemo.

Iz kojih pobuda je ono nastalo?

Ja sam unutra sasvim slučajno zahvaljujući Stokući - legendi koja doma kuha svoje pivo, a tamo sam upoznao stvarno šaroliku i zanimljivu raju. U čijem sam društvu naučio da se i u mojim godinama može još jako puno naučiti o pivi. Pokrenuo ga je Neven Pufnik iz gušta, nakon što je pokrenuo i prvu internet stranicu na kojoj se može naručiti preko 100 piva u svako doba dana i noći. Mislim da je cilj bio – dobro se zabaviti. To nam ide…

Poželite li ponekad imati pločice na trbuhu poput recimo, Sylvestera Stallonea?

Stallone ima 65 godina i pločice mu služe eventualno da nasjecka češnjak ili razvalja tijesto za pizzu. Pločice su rezultat iznimnog napora, izgladnjivanja i izpijivanja i znam da je cijena prevelika, pa ni najmanje ne maštam o tome. Uostalom, otkako sam dobio sina, više nemam razloga truditi se biti u formi.

Biste li ženi zamjerili koju kilu viška?

Nikad. Kao što isto očekujem od nje. Mrzim miris spaljene gume, koščate kukove i vidljiva rebra. Imam dovoljno vješalica u stanu. A tek one lopatice koje izgledaju kao polovna tortilja… Uostalom, zamisli večeru s manekenkom. Ti pičiš po guščjoj pašteti, janjetu i lignjama punjenim ćevapima i to zalijevaš s mrzlim Rochefort Trapistom ili Westvleterenom, a ona hrska light salatu iz inkubatora bez začina. No way. Zato takve jadne i idu u paketu s fudbalerima…

Koje je vaše mišljenje o stjecanju mišića višesatnim vježbanjem u teretani?

Umjesto da u društvu steroidima nagomilanih bova dižem komad metala težak deset i više kila 894 puta u smjeru sjever – jug, rađe sjednem s dečkima, pričam viceve i ločem hladni Velebit. Svako ima apsolutno pravo raditi što hoće, i divim se ljudima koji mogu izdržat takav dril, ali sebe definitivno - ne vidim u teretani. Nisam od onih tipova koji dignu jedan uteg i onda se idu gledat u ogledalo i slat si pusice kao ona debela iz Big Brothera. Jednom kad kreneš u teretanu, moraš ići do smrti, jer će ti nakon tjedan dana bez treniranja sve opast u škembu i izgledat ćeš triput gore od utreniranih pivopija. Bolje biti lagani pivski ovisnik nego teretanski. Ako nađeš neku razumnu mjeru (četvrtkom 4 pive, vikendom 5) uz poneko fizičko rasterećenje (šetnja, bazen, curling) – nema razloga za strah. Uostalom, kako je jednom davno rekao pjesnik – žene neće nikad bit ravnopravne muškarcima sve dok ne prošeću gradom proćelave i s pivskim trbuhom i još uvijek misle da su neodoljive.

Jeste li sami imali ikad želju za nečim sličnim?

Naravno da jesam. Kao mladac. Trenirao sam odbojku, bio dvaput prvak Hrvatske u plivačkim maratonima i imao čisto solidno tijelo. Ali kad me takvog cura ‘ladno ostavila zbog tipa od 50 godina s mercedesom i jahtom, vidio sam da je sve u životu relativno. I da treba uživati punim plućima. Ili punim jetrima. Nitko neće živit tvoj život umjesto tebe, zar ne? Ajd živili!

Bolje piva u ruci nego pločice na grani!

I kad pomislim da sam napisao nešto pametno, dođe mail od frenda:

"Ja da na RTLu (ej RTLu!!!) reklamiram svoj pivski trbuh? Ma marš u tri pičke materine. Nekakva kvočka će se tamo glupo smiljujit, snimati nam trbušine, a onda to loše i isforsirano umontirat u neki prilogić od tri minute, a mi ćemo ispast simpatico mladići s pivskim trbušinama, neopterećeni izgledom.

A poanta priče (već vidim) će biti u tome strast prema uživanju jača od tog malo nusprodukta, koji može čak i
biti simpatičan možda čak i nekim ženama. I sve to skupa
prikazat u eksluzivu??? A iza nas prilog o dječaku bez nosa s psorijazom.

Izgledat će ko živa istina ili kako se već zove
Martinovićeva emisija o dežurnim redikulima. Pa će mi doć na posao neka teta glupavo se smiljujit... joj sused vidla sam vas na tv, baš ste bili simpa hi hi hi. I vidli smo vam trbuščić...

A naravno da će kod kolegica s posla to biti tumačeno samo kao "Gle ti njega kak on pije..."

Tanja Jurić da najavljuje moje pivsko čedo!?
Da citiram one iz Normalnofobije - ma odjebi..."



I sad ti nemoj otić na pivu na svoj slobodni četvrtak! Ševili!!!




Post je objavljen 06.10.2006. u 08:53 sati.