Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 19. dio

U slučaju koji smo opisali sve je uglavnom znatno drugačije. Cyril je tisućama milja bio udaljen od svog uspavanog fizičkog tijela. Njegovom prijatelju stoga nije bilo moguće iz njega povući eteričku materiju .Pravila po kojima svi učenici velikih "Učitelja mudrosti" izvšsavaju svoj rad pomaganja zacijelo bi ga spnječila, čak i uslijed najplemenitijih ciljeva od činjenja takvog napora i iskušenja po bilo čije tijelo .
Također je takav napor nepotreban, jer pomagači uglavnom koriste manje opasnu metodu materijalizacije - kondenzaciju iz okolnog etera ili čak iz fizičkog zraka u onolikoj količini koliko je potrebno. Takva je vještina nedvojbeno iznad sposobnosti koju prosječno biće očituje tijekom seanse, ali ne predstavlja poteškoć izučavatelju okultne kemije.

Različitost postignutog rezultata je velika. U slučaju medija postoji materijalizirana forma u bliskoj povezanosti s fizičkim tijelom. Stvorena je mentalnim naporom iz materije strane tijelu i nesposobna na njega djelovati privremenim vraćanjem, jednako kao što mramorni kip ne može djelovati na čovjeka.

Zbog toga prolazak kroz vatru ili pad sa visokog kamenog stupa ne bi imao nikakvog učinka na dječaka pomagača. Jednom drugom prigodom se mterijalizirani član skupine bez ikakvih nepogodnosti po fizičko tijelo spustio u potonuli brod.

U oba spomenuta primjera moglo se primjetiti da dječak Cyril nije mogao materijalizirati sebe i da je taj postupak za njega morao izvesti njegov stariji prijatelj. Još jedno od njegovih iskustava vrijedno je usporedbe jer nam govori o slučaju gdje je pomoću visokog stupnja sažaljenja i odlučne volje bio sposoban prikazati sebe , slučaj je na neki način sličan onome u kojem je ljubav majke omogućila prikazanje i spašavanje života njezine djece .
Premda se doima neprotumačivo, ne postoji sumnja u postojanje zadivljujuće snage volje nad materijom na svim razinama. Ukoliko je snaga dovoljno velika praktički se može stvoriti bilo kakav rezultat njenim izravnim usmjerenjem, a da se pritom neposjeduje znanje ili čak i pomisao o toj volji i kako se to izvodi. Imamo puno dokaza da ta snaga vrijedi slučaju materijalizacije, iako je uobičajeno da se tu vještinu mora naučiti kao i svaku drugu. Prosječan čovjek ne može materijalizirati na astralnoj razini, da to prethodno nije naučio, jednako kao što na ovoj razini čovjek prvo mora naučiti svirati instrument, tek onda svirati. Ipak, postoje izuzeci, a slijedeća nam priča govori o jednom.



Post je objavljen 03.10.2006. u 22:50 sati.