Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Razmisli! Sjeti se!

Mesić, Sanader i Šeks protiv Petrača:

Hrvoje Petrač ključna je osoba organiziranog kriminala: postoje naznake njegove izravne i neizravne pomoći Gotovini

U sažetku pisma predsjednika Republike Hrvatske Stipe Mesića, predsjednika hrvatske Vlade Ive Sanadera te predsjednika Sabora Vladimira Šeksa, koje je Globus dobio iz diplomatskih izvora u Bruxellesu, poznati zagrebački poduzetnik Hrvoje Petrač navodi se kao “ključna osoba organiziranog kriminala u Hrvatskoj za koje postoje naznake njegove izravne i neizravne materijalne, financijske i druge vrste pomoći haškom bjeguncu, generalu Anti Gotovini”.

To je prvi put da hrvatska Vlada i premijer Sanader, na ovako izravan način, određuju ulogu kontroverznog Hrvoja Petrača u intenzivnoj potrazi za odbjeglim Antom Gotovinom. Dakle, Petrač je za Sanadera šef organiziranog kriminala u Hrvatskoj i Gotovinin jatak, čiju sudsku presudu na šest godina zatvora zbog otmice, u kontekstu lova na generala, posebno naglašava u pismu upućenom prošle subote predsjedniku Europske komisije Joseu Manuelu Barrosu.

Bisera Lušić, Globus, br. 744, 2005.


Direktan prijenos proklinjanja

Nakon hapšenja Petrača trash televizija Nova tv u svom dnevniku daje dobrih 3 minute eter na raspolaganje mami od Petrača. Ona će te 3 minute ispuniti do tada na televiziji nikada izrečenih jezivih kletvi čiji je jedan dio “Dabogda djecu svoju sahranjivali”. Imali smo tako priliku po prvi put gledati direktan prijenos proklinjanja čime se doista može pohvaliti mali broj televizija u svijetu. Kletve bi trebale stići sve one koji njenog sina kriminaliziraju.

Onda je HTV, da stigne nekako ovaj uspjeh Nove tv, ustupila medijski prostor samom Hrvoju Petraču. Uglednik Petrač kaže u kameru “Poručite onom smradaneru (mislio je na Sanadera naravno) da mu želim puno sreće u njegovom političkom samoubojstvu”. Kad ga je novinarka pitala zašto odgovor je bio kratak – “Znat će on”.

Inače Petrač je označen kao jedan od mogućih financijera Gotovonina bijega.
Sve ovo da naslutiti kolike su razmjere isprepletenosti politike i kriminala u Hrvatskoj. Isto tako pokazuje nemoć koju 15 godina prezentira hrvatsko pravosuđe koje ne može pravomoćno osuditi nikoga iznad ranga švercera u tramvaju.

Jesus El Diablo Quintana, September 2nd, 2005


PETRAČEVO PISMO IZ GRČKOG ZATVORA

Drug Tito je prema Sanaderu bio demokrat

Hrvoje Petrač je u nedjelju, 4. rujna, napisao pismo u grčkom zatvoru u gradu Ioannini, u kojem je opisao kako je uhapšen na grčkom brodu, kako ga je ispitivao grčki obavještajac te objasnio okolnosti koje su dovele do presude koja je protiv njega i njegova sina donesena u odsutnosti

Nisam baš od nekog velikog pisanja, ali pišem ovo pismo ponukan strahom i izbezumljenošću premijera Sanadera nakon moje izjave da mu iskreno želim (a to ne samo zbog Novice, moje cijele obitelji i mene samog – već i za dobrobit čitave Hrvatske) da mu uspije političko samoubojstvo. To mnogi žele pa i oni njemu najbliži ali po našem dobrom hrvatskom mentalitetu tapšaju ga držeći fige u džepu. Ne želim sada detaljno opisivati čitav tijek otmice malog Tomeka jer to su mediji više manje točno – netočno obradili. Važnije je sada opisati što se događalo za vrijeme, poslije i oko suđenja. Za vrijeme otmice bio sam u Francuskoj. Nazvao me ZagiVladimir Zagorec (kojeg je najbolje zvao pokojni general Janko Bobetko: "Gdje je taj geodeta?" A taj geodeta je sada kupio diplomu fakulteta i magisterij. Ja sam bi prisutan i plaćao večere (čitaj ispite)....

Nacionalova redakcija




Post je objavljen 03.10.2006. u 13:12 sati.