Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hskzrinjskimostar

Marketing

ZRINJSKI - ORAŠJE 4:1

Zrinjski je u subotu nastavio niz pobjeda na svom terenu i Orašje je ispraćeno sa 4 pogodka u mreži put Posavine. Uz nervozno i slabo prvo poluvrijeme i sjajno drugo možemo biti zadovoljni večerašnjom predstavom koja je privukla oko 4000 gledatelja na stadion pod Bijelim brijegom. Vrijeme i teren su bili idealni za igru, ali sve je to mogao pokvariti sudac Panić koji je svojim odlukama napravio par incidentnih situacija.

Nažalost ponavlja se priča iz predhodnih mečeva kada je ovaj djelitelj (ne) pravde sudio protiv Zrinjskog. Uz njega su sjajno uklopili i gostujući nogometaši koji su gotov cijelo prvo poluvrijeme tražili razlog za kavgu ili se valjali po travnjaku.

Večeras je Zrinjski nastupio u slijedećem sastavu:

Mitrović, Vidić, I.Didić, Nikolić, Landeka, Žuržinov, Matko, Smajić, Žižović, Đurić i Diarra.

Sami početak pripada Zrinjskom i već u prvim minutama Smajić ima sjajnu šansu, ali ne uspijeva prevariti vratara Kobaša. Zrinjski pokušava što prije probiti gostujući bunkera, ali im to baš ne uspijeva. Dugo nije bilo prave prilke i tek tamo u 19 minuti Đurić sjajno šutira ali i ne pogađa.

Utakmica je cijelo vrijeme bila na rubu incindenta jer su gostujući igrači naumili ne birajući sredstva odnijeti bod iz Mostara. U tome im je dosta pomago i sudac Panić koji ne zaslužuje da bude sudac. U jeku napada Zrinjskog iz jednog jedinog ozbiljnijeg napada gosti postižu pogodak. Ispala je cijela obrana Zrinjskog, Mitrović je istrčao u prazno i Damjanoviću nije bilo teško da poentira.

Ubrzo nakon gola slabi sudac Panić dijeli crvene kartone Brašniću kod gostiju i kapitenu Zrinjskog Ivici Džidiću. Dok je gostujući igrač zaslužio karton ostaje nejasnoća zašto je Džidić dobio isključujući karton. Zaista je bilo ružno gledati sve te nemile scene u tim trenucima.

Do kraja poluvremena Zrinjski ima sjajnu šansu preko Matka i Diarre, ali njihovi udarci nisu našli put preko crte gostujućeg gola, a ni Landeka nije precizan iz daljine. Ipak Smajić uspijeva poravnati na 1:1 prelijepim pogotkom. Prvo poluvrijeme koje je Panić produžio 5 minuta je i završilo sa rezultatom 1:1.

U drugi dio Zrinjsko ulazi riješen da što prije stekne prednost. Redaju se dobre akcije prije svega preko Smajića i Žižovića.Žižović u 50 minuti sjajno prodire ali njegov šut zaustavlja Kobaš. U 54 minuti Đurić pokušava ubaciti u gostujući šesnaesterac i tu loptu rukom zaustavlja gostujući branič, a Panić pokazuje na bijelu točku. Siguran je Žižović za 2:1 i oduševljenje prisutnih gledatelja.

U 57 Žižović je sjajno odapeo sa dvadesetak metara, ali stativa je spriječila siguran gol. U istoj minuti igru napušta večeras nervozni Matko, a ulazi Kordić. Igrala se 63 minuta kada je Smajić sjajno probio bok, uposlio Kordića, a ovaj odmah proslijedio loptu Žižoviću koji povećava vodstvo Zrinjskog na 3:1. Nakon pogotka igru napušta Đurić, a ulazi Damir Džidić.

U 67 minuti Džidić je presjekao jednu loptu na sredini i uposlio Kordića koji puca preko gola. Napokon desetak minuta kasnije Kordić pogađa sjajnim i preciznim šutom za 4:1. Do kraja još vrijedi napomenuti da je igru napustio Diarra, a ušao Semren i pogodak Kordića koji su suci neopravdano poništili. Do kraja se rezultat nije mijenjao i gledatelji su pljeskom ispratili nogometaše Zrinjskog u svlačionicu.

Sve u svemu vrijedna pobjeda Zrinjskog koji sa ova tri boda ostaje na drugom mjestu. Možemo biti zadovoljni posebno igrom u drugom poluvremenu. Pohvale svima, ali treba istaći Smajića i Žižovića koji su autori ove pobjede.

Gosti su došli u Mostar da po svaku cijenu ostvare povoljan rezultat i nisu birali sredstva. Da su se ovako borili protiv Sarajeva vjerovatno im bodovi ne bi bilo prijeko potrebni, ovako neka im isti vrate uslugu na proljeće.

Ultarsi standardno glasni, ponovo zaslužuju sve pohvale. Nekoliko stotina najvjernijih protiv ekipe kao Orašje je svakako broj za respekt na ovim terenima. Trebam spomenuti i sjajnu bakljadu sredinom prvog poluvremena kao i glasnu potporu kada se lomio rezultat.

Sudac Panić najslabiji pojedinac susreta, sve je učinio da upropasti utakmicu i na sreću to mu nije pošlo za rukom. Vrijeme je da ljudi iz uprave Zrinjskog razmisle o izuzeću ovog suca koji je bezbroj puta oštetio Zrinjski.

Sada je u prvenstvu pauza zbog reprezentativnih nastupa, a slijedeći meč Zrinjski gostuje u Posušju.

zrinjski.info

Image Hosted by ImageShack.us
(foto:rezo)


Post je objavljen 02.10.2006. u 22:48 sati.