Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carmen16

Marketing

*Mojoj prvoj ljubavi*

… kako vrijeme brzo prolazi …

Iskreno, ovaj dan me zaista pogodio.
Danas ON odlazi. On, s kojim sam provela djetinjstvo. On, s kojim sam odrastala. On, moja prva ljubav. Odlazi iz ovog malog grada. Odlazi, al nekako mi to zvuči užasno nestvarno. Jer ja još ne shvaćam što se to događa i što znači riječ odrastanje. I nekako kada gledam na sve ovo, izgleda mi daleko. Još jučer mi se činilo da smo se tek nedavno polako udaljili od djetinjstva i jedno od drugog. Još jučer mi se činilo da je cijela mladost pred nama. Al već danas on se s tim zauvijek pozdravlja i sve to ostaje iza njega. Već danas on odlazi. Tek sad JA osjećam da ni meni ne ostaje još puno vremena. Jer što su dvije godine nasuprot onog što sam već prošla, odavno navršenih 17 godina. Te dvije godine-malo su.
Vidjela sam ga sinoć u gradu. Tako brzo je prošao pokraj mene, a ja kao da sam osjetila da su upravo prošli svi oni sretni trenutci našeg djetinjstva. Prošao je pokraj mene i izgledao je kao uvijek- nimalo zabrinuto. Ili je samo tako izgledao? Kad me je ugledao nasmiješio se i namignuo mi. I meni je odmah došao iskreni osmijeh na lice i u srce. Al kad je već bio iza mene nekoliko koraka, sjetila sam se. Sjetila sam se da on odlazi. Nije mi bilo nimalo svejedno. Jer ipak pozdravila sam svoju prvu ljubav posljednji put prije nego se oprostio od onoga za što sam mislila da je tek budućnost. Osjetila sam da ni meni ne ostaje još puno vremena za tu budućnost.
Danas dok gledam onu prastaru sliku s dva tako poznata nasmiješena, iskrena i nevina lica nisam mogla ne pustiti jednu suzu. Bilo je to prvi put da sam pustila suzu zbog njega. Osjećaj je nevjerojatan. Shvatila sam koliko je ta jedna suza vrijedna. Jer ona pokazuje koliko je vrijedna ljubav i to ljubav koje se sjetimo nakon mnogo godina. Možda upravo zbog te jedne suze shvatim da je ljubav nešto najvrjednije.
Al ne ona ljubav koja se i onda kad je očito da je sve gotovo, pod svaku cijenu želi zadržati odnosno vratiti. Ne ta ljubav, ona ništa neće vrijediti jer će svi sretni trenutci zapravo s godinama ostati u sjeni patnje. Nije ta ljubav najvrjednija, već ona koja je bila iskrena i nevina al puštena da se, kad je stvarno gotovo, jednostavno i spontano ugasi. Ja već imam jednu takvu ljubav iza sebe, a nadam se da će i ova druga isto to postati.
Iskreno, ovaj dan me zaista promijenio.
Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 01.10.2006. u 22:38 sati.