Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Top USA Box Office protekli vikend

1. Open Season, 23 miliona US$
2. The Guardian, 17 miliona US$
3. Jackass: Number Two, 14 miliona US$
4. School for Scoundrels, 9,1 milion US$
5. Jet Li's Fearless, 4,7 miliona US$
6. Gridiron Gang, 4,5 miliona US$
7. The Illusionist, 2,8 miliona US$
8. Flyboys, 2,3 miliona US$
9. The Black Dahlia, 2,06 miliona US$
10. Little Miss Sunshine, 2,02 miliona US$

... nakon prošlotjednog Jackassa na prvo mjesto se probio film Open Season. Riječ je o pogađate o animiranom filmu (dakle nastavlja se red komedije, red horora pa animirani film = teen populacija amerike diktira tempo svjetskoj filmskoj industriji... katastrofalno) iz Sonya o životinjskom svijetu. Uh vidim vrlo interesantno.

Puno važnije je potpisati se na peticiju za spas kina u Hrvatskoj na web stranici "daj mi kino".
Tko god je išao ikad u kino shvaća značaj jedne takve inicijative, jer nas gradski oci žele ostaviti bez našeg kulturnog dobra uz koje su mnoge generacije odrastale, zaljubljivale se i ... imale mjesto za izaći. Sad je sve to osuđeno na propast zahvaljujući ljudima koje smo mi izabrali na mjesta u gradskim upravama.
Tako su brzo zaboravili na stečevine čim su zasjeli u fotelje.
Sram ih bilo!
... i zato dignite glas za spas kina!!!

... nadopunjujem prenoseći dio peticije, jer je to Prokleti tražio, a to glasi :
"Od mjerodavnih ćemo tražiti da osiguraju kontinuitet kinematografskoga života u Zagrebu i Hrvatskoj, spašavanjem (otkupom) preostalih kina te subvencioniranjem "hladnoga pogona" i programa u onim dvoranama koje mogu postati prikazivačka uporišta filmskih festivala, repriznih programa hrvatskih festivala, revija te kulturalno vrijednog svjetskog filma, kojemu su vrata komercijalnih prigradskih multipleksa zatvorena. Ovakbim potezom bi i svim domaćim filmovima osigurali neometano prikazivanje i ravnopravan status kod publike. Time ne želimo pomoći samo filmu i kinematografiji, nego i zaštiti stečevinu po kojoj se identificiramo kao civilizirana, urbana i europska sredina!

Hrvatski filmski savez
Zagreb Film Festival"

(sad je valjda jasno čemu ova peticija, a ako to nije dovoljno imate link na stranu peticije gdje je to na šire objašnjeno:)

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 02.10.2006. u 23:10 sati.